Het is alweer de vierde editie van deze jaarlijkse vernissage. (Foto: John de Gelder)
Het is alweer de vierde editie van deze jaarlijkse vernissage. (Foto: John de Gelder) (Foto: John de Gelder)

Opening van nieuwe kunstseizoen bij Friends of Art

Bij galerie Friends of Art in de Graanbuurt in Giessenburg wordt op zondag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur de opening van het nieuwe kunstseizoen gevierd. Het is alweer de vierde editie van deze jaarlijkse vernissage.

Door Eline Lohman

GIESSENBURG – De opening van het nieuwe kunstseizoen bij Friends of Art beleeft alweer haar vierde editie. "Een evenement waar we met z'n allen naar uitzien!" vertellen John de Gelder en Simone van Nes van galerie Friends of Art. "Waarom we in november starten met het nieuwe kunstseizoen bij Friends of Art? Heel eenvoudig: november en december zijn maanden waarin er veel aandacht is voor kunst, voor het kiezen voor kunst als geschenk. Het zijn echt maanden van sfeer en gezelligheid en vooral van tijd maken voor familie en vrienden. Alles bij elkaar een periode waarin veel gebeurt op kunstgebied en er veel nieuw werk loskomt uit de handen van de kunstenaars. Wij vinden dit een mooi moment om het kunstseizoen 2018 acht er ons te laten en te proosten op een nieuw seizoen."

John en Simone zijn nog altijd heel blij met hun galerie in de Graanbuurt. "Met het betrekken van onze nieuwe locatie in de Graanbuurt zagen we het al voor ons: het overdekte straatje met gevelpandjes in kerstsfeer, verspreid daarin de kunstenaars met de presentatie van hun nieuwste werken, onder de oude molen een Frans terrasje en proeverijen van wijn, whisky en delicatessen van wil en kazen op verschillende tafels. Dat is dan ook precies wat we gaan doen op 25 november. Een waar Anton Pieck tafereel in de Hollandse polder!"

Deze dag is een besloten event, maar liefhebbers van kunst zijn altijd welkom en kunnen een toegangskaart aanvragen. Zo kunnen zij genieten van de nieuwe kunstwerken, van een meet & greet met kunstenaars en een praatje maken met gelijkgestemden. Er is werk te zien van Christien Dutoit, Raymond Spier, Kitty van der Linden, Rob Nagtzaam, Jan van Diggele, Ingrid Zelessen, Cynthia VandenBor, Laurens Spier, Lianne van der Plaat, Wilma de Koster en John de Gelder. Ook zijn er kunstenaars te gast tijdens de opening.

In verband met de organisatie en de catering kunnen belangstellenden zich aanmelden via galeriefriendsofart@gmail.com. De galerie is te vinden aan de Doetseweg 34, in de Kolenbeurs in de Graanbuurt. Wie meer informatie wil over de galerie, kan kijken op de website www.friendsofart.nl. 
 
 

Meer berichten