Diane Lagendijk nam afscheid van haar vaste baan en begon haar eigen winkel in de Graanbuurt, Tiara Lifestyle. (Foto: Eline Lohman)
Diane Lagendijk nam afscheid van haar vaste baan en begon haar eigen winkel in de Graanbuurt, Tiara Lifestyle. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

'Ik kan nu mijn creativiteit kwijt'

Diane Lagendijk nam afscheid van haar vaste baan en begon haar eigen winkel in de Graanbuurt in Giessenburg, Tiara Lifestyle. Ze is nog altijd blij dat ze die stap heeft gezet.

Door Eline Lohman

GIESSENBURG – Volg je droom en gooi het roer om. Het klinkt makkelijk, maar wanneer je zoals Diane Lagendijk al dertig jaar bij hetzelfde bedrijf werkt, is het toch een stap. "Ik had een drukke baan in de logistiek. Ondertussen werd de drang om mijn creativiteit tot uiting te brengen steeds groter. En hoewel ik er aanvankelijk tegenop zag mijn baan vaarwel te zeggen - want eerlijk is eerlijk, je hebt toch je zekerheden - was ik niet meer te houden."

Nu zit het ondernemen Diane in het bloed; haar ouders runden jarenlang een slagerij in Alblasserdam. Maar zij koos voor andere producten. Samen met Fabiënne, haar 'bonusdochter', ging ze op zoek naar wat ze noemt 'opvallende interieur-items waar je blij van wordt'. In de Graanbuurt in Giessenburg vond Diane het perfecte pandje voor haar interieurwinkel Tiara Lifestyle. 

Een winkel vol decoratieve woonaccessoires, waaronder een enorme hoeveelheid sfeerlichten. "Populair zijn ook de leren tassen en portemonnees. Mochten we het model of kleur van iemands voorkeur net niet in de winkel hebben, dan bestellen we het direct en leveren snel. In ons straatje in de Kolenbeurs zijn originele gevels uit de omgeving tot in perfectie nagebouwd. En laat ik nu de gevel van de voormalige slagerij treffen!", wijst Diane lachend op de kop van de koe aan de gevel.  

Na bijna driekwart jaar kan Diane uit de grond van haar hart zeggen dat ze blij is met de ommekeer in haar leven. "Het bevalt zo goed! Ik kan al mijn creativiteit kwijt. Werken kost geen energie, zoals vroeger vaak wel het geval was; ik krijg er juist energie van, doordat ik met mijn passie bezig ben. Ik vind het heerlijk om steeds iets nieuws te verzinnen. En dan dat voortdurende contact met de mensen. Klanten zijn allemaal blij en relaxt, niemand heeft haast."

Vanuit een positieve gedrevenheid zelf de koers bepalen, zou Diane niet anders meer willen dan haar eigen winkel runnen. Momenteel is ze druk met het maken van kerstpakketten. "Het zoeken naar unieke items vind ik een uitdaging. Mensen weten dat wanneer ze bij mij komen, ze met iets bijzonders naar huis gaan." Tiara Lifestyle is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Een voorproefje van wat de winkel te bieden heeft, is te vinden op www.tiaralifestyle.nl. 
 
 

Meer berichten