Pepijn met de schoonmaakartikelen die hij verkoopt. (Foto: Privé)
Pepijn met de schoonmaakartikelen die hij verkoopt. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

'Poetsen met Pep' voor goed doel

Pepijn Terlouw (9) uit Hoornaar doet met de plusklas van zijn school CBS Samen op Weg mee aan het project 'Business for KiKa' om geld op te halen voor het goede doel. Dit project is een initiatief van Gerrit den Hartog, die voor de derde keer een marathon gaat lopen voor KiKa. Pepijn gaat met de actie 'Poetsen met Pep' nog tot en met half januari zoveel mogelijk schoonmaakmiddelen van 3G - gevestigd in Papendrecht - verkopen. Gelijk al het eerste weekend verkocht Pepijn voor meer dan 200 euro aan schoonmaakmiddelen en hij hoopt dat hij nog veel meer kan verkopen.

Door Eline Lohman

HOORNAAR – "Alle 21 kinderen in de plusklas moesten alleen of samen een businessplan schrijven om een bedrijf op te richten om zo geld te verdienen voor dit project," vertelt Pepijn met een beetje hulp van zijn moeder Mariëlle de Bruijn. "Het businessplan bestond uit het bedenken van een naam en logo, het omschrijven van het doel en de aanpak en het maken van een begroting van het bedrijf. Bij goedkeuring van het plan kreeg ieder bedrijf een startkapitaal van 10 euro, beschikbaar gesteld door ABC Schermen uit Giessenburg. Met het ontvangen van dit startkapitaal moest ik een contract tekenen dat tenminste deze 10 euro zou worden terugverdiend."

Dat lukte zeker. "Via mijn vader heb ik een sponsor, 3G Professioneel, gevonden die mij gratis schoonmaakmiddelen heeft gegeven. Door deze 'deal' was het verzinnen van een naam niet heel moeilijk, dit is 'Poetsen met Pep' geworden. Door de overeenkomst met 3G heb ik dus het startkapitaal van 10 euro niet nodig gehad voor mijn inkoop van basismaterialen. Uiteindelijk heb ik voor dit geld inpakmaterialen gekocht, zodat ik niet alleen losse flessen kan verkopen maar ook speciale Poetsen met Pep schoonmaakpakketten. Half november vierde ik mijn verjaardag en was de verkoop van de eerste pakketten een groot succes Op deze dag verkocht ik al voor bijna 200 Euro. Ook heb ik samen met mijn moeder een Facebook-pagina en Instagram account gemaakt (@PoetsenmetPep), waar we (bijna) dagelijks een foto op plaatsen van bijvoorbeeld het inpakken van de flessen, het verwerken van de bestellingen op de laptop, foto's van de pakketten, het logo, aanbevelingen van klanten. Ook met deze actie gaat het goed want de totale verkoop staat op ruim 350 euro in de eerste week."

De komende weken gaat Pepijn 1000 flyers in het dorp bezorgen. Hierop staat een omschrijving van de actie, een foto van hem, zijn contactgegevens en op de achterkant een overzicht van de producten en pakketten. "Ik hoop dat mensen dan zelf een mailtje naar mij sturen, maar natuurlijk ga ik ook nog langs de deuren met een bolderkar vol met producten. Mijn doel is om uiteindelijk voor 500 euro te verkopen, maar ik hoop stiekem op veel meer. Ik vind het een leuk en leerzaam project om mee bezig te zijn. Gerrit heeft tijdens de eerste les een presentatie gegeven over KiKa en ik vind het mooi om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan dit doel voor zieke leeftijdsgenoten. Het verkopen zit mij in het bloed, dat heb ik van mijn vader. Het dagelijks bijhouden van alle mails met bestellingen en daarna de administratie vind ik een hele klus, maar het verkopen is erg leuk. Ik heb er veel zin in om langs de deuren te gaan met mijn karretje en zo veel mogelijk geld op te halen.

Moeder Mariëlle is erg trots op haar zoon. "Het is super leerzaam, erg leuk om praktijkervaring op te doen en de koppeling met KiKa maakt dat de jonge ondernemers extra gedreven zijn en het verkopen 'makkelijker' gaat. Een businessplan schrijven, werken met email en al die zaken zijn enorm waardevol om op deze leeftijd mee te krijgen."

Meer berichten