Ed ging samen met de brandweermannen een 'echte' brand blussen in de polder. (Foto: Helena Korbee)
Ed ging samen met de brandweermannen een 'echte' brand blussen in de polder. (Foto: Helena Korbee) (Foto: Helena Korbee)

Ed wil bij de vrijwillige brandweer

Sliedrecht - Ed van Tuijl is 74 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Hij woont op een woongroep voor (zeer) ernstig verstandelijk beperkten in Sliedrecht. Dagelijks kijkt hij in autoboeken en dan het liefst in boeken met een rode Ferrari. Zijn grootste wens is om ooit met een rode Ferrari te mogen meerijden.

Begeleidster Nannie vertelt: “Wij kennen niemand met een rode Ferrari dus ging ik op zoek naar een wensstichting die dit voor Ed zou kunnen regelen. Wensstichting SHAMAJO is er speciaal voor mensen met een beperking en kent gelukkig geen leeftijdsgrens. Na het invullen van het wensformulier op hun website, ging het balletje al snel rollen.”

Op zaterdagochtend 24 november was het zover. Een prachtige rode Ferrari reed de straat in en stopte voor de woning van Ed. Toen hij de auto zag, begonnen zijn ogen te glimmen. Toen hem gevraagd werd om gehurkt voor de auto te gaan zitten voor een foto wilde hij dat eerst niet. Hij wilde gewoon instappen en gaan rijden. Zijn zus Irene kreeg hem uiteindelijk toch ‘op de knieën’ voor de foto. Daarna kon Ed eindelijk instappen. Chauffeur Gijs reed een prachtige route door de polder en langs de molens in Kinderdijk.

Ondertussen verzamelden de andere familieleden van Ed zich bij Brasserie De Dijk. Ed kwam toeterend aanrijden en was zichtbaar verrast toen hij zijn familie zag. Na een lunch kreeg Ed mascotte Fielmie.

De wensdag van Ed was hiermee nog niet ten einde; het gezelschap werd verwacht bij de brandweerkazerne. Ed werd daar in een echt brandweerpak gehesen. Tot zijn grote vreugde mocht Ed plaatsnemen in een brandweerwagen en ging de hele club een stukje rijden. Onderweg kwam er een ‘echte’ melding binnen van een brand in de polder. De sirene ging aan en rijden maar. Bij de brand aangekomen, ging Ed er direct op af samen met brandweermannen Marcel, Marko en Léon. Met een echte brandslang was de brand binnen een mum van tijd geblust.

Terug bij de brandweerkazerne wist Ed het zeker: hij wil bij de vrijwillige brandweer!

Meer berichten