De twee genomineerde groepen. (Foto: Stichting Sliedrecht en Cultuur)
De twee genomineerde groepen. (Foto: Stichting Sliedrecht en Cultuur) (Foto: Stichting Sliedrecht en Cultuur)

Gouden Aar uitgereikt aan vrijwilligersgroepjes

Tijdens de jaarlijkse slotavond van de Stichting Sliedrecht en Cultuur op donderdag 29 november in partycentrum De Lockhorst zijn uit voordrachten twee Sliedrechtse vrijwilligersgroepjes voor hun inzet in 2018 met de 'Gouden Aar' onderscheiden.

SLIEDRECHT - Namens het bestuur van de stichting overhandigde Kees Verwoerd aan het zanggroepje 'Tis nenny fals' een Gouden Aar voor hun optredens bij onder meer senioren op uiteenlopende podiums, waaronder op het Rode Kruisschip. Deze verrassend zingende dames zien telkens weer kans ouderen enthousiast mee te laten zingen of bij nog ouderen mee te laten neuriën. Een tweede Gouden Aar is uitgereikt door bestuurslid Marja Bouwmans aan de vrijwilligersgroep Participe.

Marja onderstreepte de waardevolle hulp van deze vrijwilligers om het taalprobleem voor nieuwe Nederlanders op te lossen. De dames van Participe werken er zodoende aan mee om de nieuwkomers in de Nederlands samenleving goede kansen te bieden. Voorzitter Rien Mudde onderstreepte het belang van de werkgroepen en bedankte de inzet. De werkgroepen zijn: Straattheater op Koningsdagteam, Het Korenfestival team, Intocht sint Nicolaas, Sunday Jazz en Music en Dans.

Naast begrote budgetten voor de werkgroepen kent de stichting ook financiële aanvragen voor regelmatig terugkerende activiteiten van verenigingen en voor éénmalige projecten. Voor het aanvragen van financiële steun is een goed onderbouwde begroting voorzien van een omschrijving van het project een vereiste.

Meer berichten