Nederland heeft zoveel moois en lekkers te bieden, vindt Clare van Boxsel. (Foto: Eline Lohman)
Nederland heeft zoveel moois en lekkers te bieden, vindt Clare van Boxsel. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

'Dicht bij huis heb je zoveel!'

Nederland heeft zoveel moois en lekkers te bieden, vindt Clare van Boxsel. Daarom begon zij haar winkel Crien en Claar in de Graanschuur in Giessenburg. Hier zijn allerlei streekproducten te vinden, zoals uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Van chutney's en bier tot en met chocolade en bakmixen.

Door Eline Lohman

SLIEDRECHT – Crien en Claar zit alweer bijna tien jaar in Giessenburg, blikt Clare terug. Daarvoor stond zij met een vriendin op fairs, om streekproducten te verkopen. "Maar ik wilde me toch settelen en daarom koos ik voor het openen van een winkel, op een goede locatie. Waar mijn passie voor fijne streekproducten vandaan komt? Nederland heeft heel mooie producten. Ook in de regio. Dat wil ik naar voren brengen voor het publiek."

Daarom haalt Clare haar producten niet van ver. De bakmixen komen van een molenaar uit Woudrichem, de kaas uit de Alblasserwaard en ook jams en honing komen uit de regio. "Dichtbij heb je zoveel – je hoeft niet ver weg te gaan voor het kopen van bijzondere, lekkere producten. Het mooie is ook dat door mijn winkel en door mijn verhalen mensen van buiten de regio de streek leren kennen. Sommigen komen speciaal naar Giessenburg om streekproducten te kopen. Zoals voor streekbieren."

Clare vindt het geweldig om een eigen zaak te hebben. "Van 99,9 procent van de producten die ik verkoop, ken ik de maker. De meesten ken ik nog persoonlijk ook. Daarom ben ik extra gemotiveerd om de streek in de spotlights te zetten. Overal zit een verhaal achter en die verhalen wil ik overbrengen op klanten, zodat zij weten waar een product vandaan komt."

Niet voor niets staat er op de winkel 'Gewoon… uit Nederland', want alles komt uit ons land, met heel af en toe een uitstapje buiten de grens. "Mensen kunnen in de winkel producten proeven als ze dat willen. Verder geef ik kookworkshops, met ook lokale producten. Welke artikelen momenteel populair zijn? De streekbieren de notenports. Maar nu het kouder is, gaan mensen ook voor de seizoenproducten, zoals appeltaartvulling. Zelf heb ik een grote passie voor eten. Fijn dat ik die op deze manier, via mijn winkel, kan uiten."

Crien en Claar is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Op de website www.crienenclaar.nl kan een voorproefje op het assortiment genomen worden.
 

Meer berichten