Vooral de kleuren en de gebruikte materialen die mooi combineren vonden de bewoners prachtig om te zien. (Foto: Privé)
Vooral de kleuren en de gebruikte materialen die mooi combineren vonden de bewoners prachtig om te zien. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Leerlingen overhandigen kunstwerk aan bewoners Tiendwaert

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Vier leerlingen uit groep 7 van de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam overhandigden afgelopen donderdag een kunstwerk aan bewoners van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam.

In oktober hebben de leerlingen en bewoners hiervoor samen een basis gelegd door bloemen te maken van verschillende materialen. Docente Hillie den Besten heeft hiervan een 'stilleven' gemaakt.

De bewoners vonden het resultaat erg mooi. 'Vooral de kleuren en de gebruikte materialen die mooi combineren vonden zij prachtig om te zien', vertelt Hetty Bezemer, activiteitenbegeleider in Tiendwaert. 'Daarnaast vonden de bewoners het gezellig om de leerlingen weer te spreken.' Het schilderij hangt momenteel tijdelijk in de centrale hal van Tiendwaert en krijgt binnenkort een definitieve plek.

Verschillende vrijwilligers hebben meegewerkt om dit project tot een succes te maken. Hetty: 'Het kunstwerk staat voor het feit dat ieder mens uniek is. Jong of oud met een eigen kleur en karakter. Met elkaar vormen we een eenheid en hebben we elkaar hard nodig. Het is mooi om te zien dat de bewoners en leerlingen tijdens dit project echt oog hadden voor elkaar. Het contact met jongeren ervaren onze bewoners ook altijd als iets heel positiefs en daarom vinden we het belangrijk om dit soort projecten te blijven doen.'

Meer berichten