Alle kunstenaars. (Foto: Privé)
Alle kunstenaars. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Nieuwe kunst bij galerie Friends of Art

GIESSENBURG - Kunstgalerie Friends of Art in de Graanbuurt in Giessenburg biedt in december een uitgebreide expositie van talrijke kunst. Maar liefst elf kunstenaars tonen hun nieuwste werken.

Traditioneel start in december het nieuwe kunstseizoen in de galerie. 'December is de maand waarin veel aandacht is voor kunst', legt John de Gelder, initiator van de galerie, uit. Als kunstenaar binnen de groep van elf besloot hij tot een tijdelijke tweede galerie in de Kolenbeurs, naast de huidige.

'Een kunstenares die grote bekendheid geniet is de Belgische sculpturaal keramiste Christien Dutoit. Haar fascinerende beelden zijn opgenomen in toonaangevende collecties. Het zijn beelden met een majestueuze geheimzinnigheid en tegelijk boordevol gevoel', vertelt John. 'En ongelooflijk knap gemaakt. Christien maakt in keramiek en brons het onmogelijke mogelijk. Dat wij in onze galerie in Giessenburg de grootste collectie van haar werk in Nederland kunnen laten zien, is natuurlijk heel bijzonder. Alleen al voor Christien heb ik de extra galerie 'Illustere Illusies' ingericht.'

De locatie in de Graanbuurt spreekt sowieso tot de verbeelding: het overdekte straatje met gevelpandjes in kerstsfeer trekt veel bezoekers. 'Afwisseling genoeg', meent John. 'Onze collega-ondernemers bieden zoveel variatie dat het voor iedereen een feestje is de Graanbuurt te bezoeken. En ook binnen ons kunstenaarscollectief is de diversiteit groot. Vijf kunstenaars maken bronzen beelden, ieder in een volkomen eigen stijl. Schilderijen zijn er van abstract tot uiterst realistisch, met een verfijning die bijna fotografisch is. En dat terwijl mijn fotografie juist weer vaak voor geschilderd wordt aangezien', lacht John, die in zowel zijn fotografische visuals als in zijn pure fotografie op zoek gaat naar schoonheid en mystiek. Iets wat ook terugkomt in zijn bronzen beelden, want hij is zelf een van de vijf.

'We werken met een selecte groep gerenommeerde kunstenaars. Wie onze galerie bezoekt weet dat er altijd een vervolg mogelijk is, de getoonde kunst wordt blijvend geëxposeerd. En wij brengen geïnteresseerden en kunstenaars met elkaar in contact, als dat gewenst is. We hechten aan online zichtbaarheid, kunnen nieuw werk op die manier snel presenteren, maar onze fysieke galerie is een ontmoetingsplek, waar persoonlijk contact de waardering krijgt die het verdient', licht John toe. 'Het mooiste is wanneer iemand je galerie binnenstapt en uit de grond van zijn of haar hart uitroept: 'Wow, wat is dit gaaf!' De ongedwongen sfeer in de Graanbuurt versterkt de beleving van onze kunst. De bezoeker gaat in de relaxstand en gunt zich de tijd om zich te – laten – verwonderen.'

De galerie is te vinden aan de Doetseweg 34 in de Kolenbeurs in de Graanbuurt – open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak: 0653 173723.

Voor meer informatie: www.friendsofart.nl

Meer berichten