Partners van iemand met autisme ontmoeten elkaar

Ottoland/Drechtsteden - Tijdens de eerste ontmoetingsbijeenkomst voor vrouwen met een partner met autisme wordt er instemmend gereageerd op de uitspraak: "Autisme? Nee hoor, ik niet." Veruit de meeste partners zijn van mening dat zij zelf geen autisme hebben. Toch zitten de vrouwen hier en herkennen ze zichzelf in de verhalen van de anderen.

Vrouwen die voor de eerste keer naar een dergelijke activiteit komen, zijn in eerste instantie verbaasd: zoveel anderen die tegen hetzelfde aanlopen en die verhalen vertellen die ook bij hén thuis plaats hadden kunnen vinden. Verhalen over liefde, relaties, geluk en verdriet, maar ook over opvoeding van kinderen, omgaan met familie en reacties van vrienden en bekenden.

De afgelopen jaren hebben tientallen vrouwen meegedaan aan partnercursussen in Gorinchem en Dordrecht. Na afloop van de cursus geven ze aan graag contact te houden met andere vrouwen. Daarnaast zijn er vrouwen die wel anderen willen ontmoeten, maar geen hele cursus willen of kunnen volgen. En uitkijken naar de volgende bijeenkomst!

MEE wil hier in faciliteren. Er is ruimte en tijd om elkaar te ontmoeten, vrouwen vragen om wat kennis op te halen, hoe zat het ook al weer? En hoe houd ik mijn eigen energie in balans? Hier zal aandacht voor zijn.

Zowel vrouwen die de cursus gevolgd hebben, als vrouwen die interesse hebben om de cursus te gaan volgen zijn van harte welkom tijdens deze bijeenkomst op 12 december. De ontmoeting vindt plaats in het huis van de Waard in Ottoland, A 94 van 9.30 tot 11.30 uur.

Voor meer informatie, neem contact op met Yvonne Maasbommel of Christien Regeer op T 0183 69 16 00 of via mailadres christien.regeer@meeplus.nl.

Meer berichten