Sliedrecht Sport treedt op 22 januari weer in de Europa Cup aan. (Foto: Pim Waslander)
Sliedrecht Sport treedt op 22 januari weer in de Europa Cup aan. (Foto: Pim Waslander) (Foto: Pim Waslander)

Kaartverkoop Europa Cup Sliedrecht Sport gestart

Sliedrecht – Het Europa Cup-circus landt weer op 22 januari binnen de gemeentegrenzen van Sliedrecht. Dames 1 neemt het dan in de 'return match' op tegen het Roemeense Bacau. De heenwedstrijd ging nipt met 3-2 verloren en dus zijn er nog alle kansen om in de thuiswedstrijd plaatsing voor de kwartfinale van de CEV-cup (Europa Cup II) af te dwingen.

Dit topsportspektakel hoeft niemand te missen. Kaarten zijn al vanaf 5 euro verkrijgbaar. De kaartverkoop is van start gegaan via volleybal.nl/tickets.

Verlies: einde Europa Cup

De wedstrijd van dinsdag 22 januari wordt de zesde Europa Cup-wedstrijd van dit seizoen voor de blauw-witte formatie. Eerder werd aangetreden in de Champions League tegen Graz en Stuttgart. De eerste tweestrijd werd glansrijk gewonnen. De daaropvolgende tweekamp ging verloren, waardoor er nu nog een laatste kans in de CEV-cup is om Europees te blijven volleyballen. Dan moet Bacau echter wel over de knie worden gelegd. Bij 3-0 of 3-1 winst is Sliedrecht meteen door. Bij 3-2 winst volgt een beslissende 'golden set'. Bij verlies zit het Europese avontuur erop voor dit seizoen.


Over Sliedrecht Sport
Sliedrecht Sport (1957) is met een ruime 600 leden een van de grootste volleybalverenigingen van Nederland en kent als kernwaarden: ambitieus, bruisend en samen. Dames 1 speelt sinds seizoen 1995-1996 onafgebroken in de Eredivisie en kwam ook al meer dan vijftig keer uit in Europees verband. Afgelopen seizoen legden de dames beslag op de triple (landskampioenschap, Nationale Beker en Supercup). Deze prijzen werden in totaal achtereenvolgens vier, drie en drie keer veroverd.

Heren 1 werd afgelopen seizoen kampioen in de Topdivisie en promoveerde voor het eerst in zijn bestaan naar de Eredivisie. Sliedrecht Sport veroverde in 2017-2018 voor de derde keer op rij de Jaap van Kasteelbokaal voor 'beste jeugdvereniging van Nederland'. In totaal mocht de Alblasserwaardse vereniging deze titel vijf keer dragen. In het voorbije seizoen werden ook nog eens Meisjes A, Jongens A en Jongens C nationaal kampioen.

Meer berichten