Erik Batenburg op archieffoto met Matsoe Matsoe. (Foto: pr)
Erik Batenburg op archieffoto met Matsoe Matsoe. (Foto: pr) (Foto: )

Erik Batenburg weg bij Merweradio

Sliedrecht - Erik Batenburg (22) kwam ongeveer zes jaar geleden letterlijk het pand van Stichting Merweradio binnenlopen en dat heeft zijn leven veranderd. Zijn studie ICT ruilde hij in voor Mediamanagement, ging aan de slag als Hoofd Radio bij de lokale omroep en is na het afronden van zijn opleiding gaan werken in Hilversum. "Op het Mediapark zit United, ik ben daar Media Operator. In mijn functie begeleid ik het proces van moment dat de beelden uit de camera komen totdat je ze op televisie ziet in de breedste zin van het woord." Om die reden verhuist Batenburg binnenkort naar de mediastad en is hij genoodzaakt om te stoppen bij Merweradio.

Door Nanda van Heteren

Stichting Merweradio, de lokale omroep van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, is sinds 1991 actief. De inwoners van beide dorpen worden via online kanalen, radio- en televisieprogramma's op de hoogte gehouden van wat er speelt in hun buurt. Moeder Batenburg zag een advertentie van de lokale omroep in de krant staan en vroeg of haar zoon dit misschien zag zitten.

Geleerd

"Ik ben toen op een vrijdagavond hier binnengelopen en opgevangen door het vrijdagavondteam. José Kraaijeveld heeft ervoor gezorgd dat ik om de tafel mocht zitten met de toenmalige Hoofd Radio. Na een gesprek en proefuitzendingen werd ik op de late zondagavond gezet. Later verhuisde mijn programma naar de woensdagavond. Ik heb hier heel veel geleerd en veel leuke radiomomenten en gasten gehad."

Hoogtepunten

Terugkijkend op de afgelopen vijf jaar heeft Batenburg veel hoogtepunten beleefd bij de lokale omroep. Merweradio zal altijd een plekje hebben in zijn hart, omdat het zijn allereerste kennismaking met zelf media maken is. "Een ander groot hoogtepunt is dat ik artiesten mocht interviewen. Jeroen van der Boom, Sharon Doorson, Kraantje Pappie, Ronnie Flex, maar ook Martin Garrix. In 2013 heb ik een track van hem op de radio mogen draaien, vlak voordat hij internationaal doorbrak met 'Animals'. Ik weet niet of Merweradio de primeur had, maar deze single hebben we wel gedraaid voordat-ie net uit was. Dat vind ik best wel bijzonder. En dat ik hem heb mogen spreken, vind ik heel erg tof."

Missen

Hilversum bevalt Batenburg naar eigen zeggen heel goed. "Daarom ga ik er ook wonen. Ook heb ik het onwijs naar mijn zin in mijn baan. Het is heel divers, elke dag ga ik naar verschillende klanten en diverse locaties. Ik kan zomaar elke dag van de week ergens anders zitten voor mijn werk." Toch gaat de Sliedrechter Merweradio ook missen. "De totale vrijheid ga ik missen. Als je hier een idee hebt, dan kan je dat uitvoeren, er zijn geen kaders. Ik wil Merweradio niet afdoen, maar de charme van het amateurisme ga ik ook missen. Hier werken mensen met zoveel liefde en plezier, ook al hebben ze misschien niet alle kennis zoals bij de landelijke media. En in Hilversum kennen mijn collega's mij van 2,5 jaar geleden toen ik daar kwam werken. Niet als jochie die voor het eerst kwam binnenlopen om zijn eigen programma te maken, zoals hier."
Omdat zijn familie en veel van zijn vrienden wonen in Sliedrecht, zal Batenburg regelmatig 'thuiskomen'. "Natuurlijk als Merweradio mijn hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld een grote locatie uitzending, dan kunnen zij mij altijd bellen. Ik zie het niet als een afscheid, maar een tot ziens."

Meer berichten