Een mooi stukje Hardinxveld-Giessendam. (Foto: Ina Maas)
Een mooi stukje Hardinxveld-Giessendam. (Foto: Ina Maas) (Foto: Ina Maas)

Wandelingen met gids in Hardinxveld-Giessendam

De Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam viert dit jaar haar veertigjarige bestaan.

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Daaraan zal in 2019 de nodige aandacht worden geschonken, waarbij het stichtingsbestuur aansluit bij hedendaagse accenten, zoals meer bewegen en oog voor duurzaamheid. Aanstaande zomer komen er wandelingen onder leiding van een gids en reeds nu zijn er drie fiets- annex wandelroutes beschikbaar. Hardinxveld-Giessendam is een langgerekt dorp aan de rivier de Merwede. Een dorp waar de inwoners het naar de zin hebben. Waar ze met plezier wonen, ook werken en vaak recreëren.

Ook een dorp waar best veel mooie dingen te zien zijn. Er is een gevarieerde bebouwing in de bewoningslinten, maar ook in de wijken. Langs het hele dorp loopt een brede rivier. Het dorp is uitstekend bereikbaarheid per spoor en autoweg. En dan is er nog de romantische Giessen, die voert naar het agrarisch georiënteerde veenweidelandschap. Allemaal zaken die bijdragen aan het welzijn van de bewoners. Die kunnen naar hartenlust genieten van wat er is, bijvoorbeeld te voet of per fiets. Over enige tijd is het mogelijk om via de Stichting Dorpsbehoud een gids te reserveren, die met u een wandeling gaat maken en u vertelt van wat er onderweg te zien is. U wijst op de bijzonderheden die u passeert en waarvan u tot dan toe geen weet heeft. Er zijn korte of langere wandelingen mogelijk, over De Buurt, door het centrum van Giessendam en Neder-Hardinxveld of ergens waar u dat wilt. Een plek waar u bijzondere herinneringen aan heeft.

Op dit moment zijn er al drie beschreven routes beschikbaar om per fiets of wandelend een stuk van het dorp te verkennen. Een voor Boven-Hardinxveld, een voor Neder-Hardinxveld en een voor Giessendam. Deze drie afzonderlijk te maken routes zijn ook aan elkaar te koppelen. In de bij de routes behorende geïllustreerde boekjes staat allerlei informatie over wat u onderweg te zien krijgt aan gebouwen en bijzondere plaatsen. Als u ook vindt dat Hardinxveld-Giessendam een plaats is om van te houden is het gaan wandelen of fietsen niet zo moeilijk meer. Maar het kan natuurlijk zijn dat u zich nog meer wilt inzetten voor het dorp en haar inwoners. Dat kan door mee te denken en actief te zijn met het bestuur van de Stichting Dorpsbehoud. Iedereen die is geïnteresseerd, wordt uitgenodigd om contact op te nemen met de stichting. Voorzitter Dick de Jong is bereikbaar op 06-22845889 en via info@dorpsbehoudhg.nl.

Meer berichten