Foto: Hans van Wijngaarden

Dames 1 Sliedrecht Sport naar Bekerfinale

Sliedrecht - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zich in een uitstekende uitgangspositie gemanoeuvreerd in de strijd om de laatste twee prijzen van dit seizoen.

Door Wim van Mourik

Afgelopen donderdag wist het blauw-witte team zich ten koste van Team Eurosped te kwalificeren voor de Bekerfinale, die op zondag 17 februari op de agenda staat in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Na een spannende beginfase, waarin Sliedrecht de eerste set won (25-20), brachten de gasten uit Vroomshoop de balans voortvarend (14-25) weer in evenwicht. In derde en vierde set ging de landskampioen echter volledig los. Met een stevige servicedruk, een goede passing en overtuiging in de aanvallende acties werd Team Eurosped de wil opgelegd: 25-11 en 25-15; en dus 3-1 winst.

Verrassend

De verrassende tegenstander in de finale van het Nationale Bekertoernooi is Eredivisie-debutant Apollo 8 (en nummer 9 op de ranglijst), dat in Borne de Twentse derby tegen Set-Up '65 na een spannende vijfsetter in het voordeel wist te beslechten.

Nog geen 48 uur later moest Sliedrecht Sport opnieuw aan de bak. In de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie stond een bezoek aan Regio Zwolle Volleybal op de rol. De laatste jaren moest Sliedrecht meer dan eens het onderspit delven in dit duel, maar deze editie werd op karakter en ervaring de winst uit het vuur gesleept. Daar was dan wel een vijfsetter voor nodig: 18-25, 25-17, 10-25, 26-24, 9-15. Door deze zege werd de eerste plaats in de eindrangschikking van de competitie veiliggesteld en daarmee ook het binnenhalen van vijf bonuspunten bij de start van de kampioenspoule op zaterdag 23 februari.

Volop experimenteren

Aanstaande zaterdag sluit het Alblasserwaardse team de reguliere competitie af met de thuiswedstrijd tegen debutant (en hekkensluiter in de ranglijst) US uit Amsterdam. Vrij van enige druk kan Sliedrecht volop experimenteren met het oog op de Bekerfinale. Vera Koenen, trainer-coach van Sliedrecht, zal in de wedstrijd tegen US ongetwijfeld haar volledige selectie speeltijd gunnen, met uitzondering van Esther Hullegie en Carlijn Ghijssen-Jans, die in verband met hun knieblessures rust gegund zullen worden.

Uitvechten

Ook voor US zal het een wedstrijd in het teken van de voorbereiding worden. En wel op de Degradatiepoule. Samen met Alterno en Apollo 8 mogen de hoofdstedelingen gaan uitvechten welke twee teams het eredivisieschap mogen prolongeren en wie afdaalt naar de Topdivisie. Meest ervaren speelster in de selectie van trainer Frank van Rooijen is Desiree Nouwen (30), die in 2011 met VC Weert de 'dubbel' (titel + beker) binnen haalde.

De wedstrijd in De Basis (Benedenveer 3) is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Meer berichten