'Trekker' Action wil naar Sliedrecht

Sliedrecht - De Sliedrechtse Kerkbuurt wordt misschien wel opgefleurd door de komst van discountwinkel Action. Hoewel al jaren gespeculeerd wordt over de komst van de winkel, wordt dit in de zomer van 2019 misschien dus wel de werkelijkheid. De Action zou op het Merwedeplein komen op de dijk, naast de HEMA. Wat vinden de winkeliers er eigenlijk van, dat de discounter van plan is zich in hun buurt te vestigen?

Door Nanda van Heteren

Wim van den Dool, bedrijfsleider van de Sliedrechtse HEMA: "Wij zijn blij dat het winkelcentrum weer opgevuld wordt." Volgens Van den Dool is de Action aan de ene kant een concurrent gezien het assortiment van beide winkels, maar aan de andere kant 'vullen ze elkaar ook aan'. "Je moet het toch samen doen."

Lift

De HEMA doet ook de nodige aanpassingen voor de toekomstige buren. "Zo krijgen wij het terrein van de vroegere bloemenzaak en telefoonwinkel erbij voor het horeca gedeelte, eventueel met terras. Ook werken we de komende zeven weken aan de komst van de lift, krijgen we een nieuwe vloer en worden de wanden en verlichting anders. Onze huidige bedrijfsruimte geven wij trouwens aan de Action."

In de ogen van de HEMA-bedrijfsleider is de Action de laatste jaren 'helemaal hot'. "Het is een trekker, wij zijn een trekker, dus samen maken we het winkelcentrum aantrekkelijk."

Jeffrey van Mourik, mede-eigenaar van J. van Mourik & Zn Schoenen en Lederwaren, vindt de mogelijke komst van de Action 'prima'. "Uit onderzoek in de Retail-branche wat schoenen, mode, sport enzovoort betreft, blijkt dat door komst van de Action twintig procent meer loop is in de straat. Iedereen koopt bij die winkel, ongeacht de dikte van zijn/haar portemonnee. Het zou dus ook zomaar kunnen dat de andere winkels zich ook gaan vestigen op de Kerkbuurt waardoor de leegstand nog minder wordt."

'Gezelliger'

Hoewel Van Mourik aangeeft dat het in zijn zaak nog steeds goed gaat, omdat er mensen specifiek voor hun winkel naar de Kerkbuurt komen, ziet hij ook andere voordelen in de Action. "Hoe meer loop er is, hoe gezelliger het is, mensen komen bekenden tegen, gaan sneller op een terrasje zitten en doen dan ook impulsaankopen. Wij hopen het zo nog drukker te krijgen."

Bert Verschoor, mede-eigenaar van kledingzaak Verschoor Sliedrecht BV is blij. "Met de leegstand die deels wordt opgevuld, met de metamorfose van de HEMA en bijbehorende lift, dat het plein een upgrade krijgt. Er komen vier palen waarbij een doek tussen gespannen kan worden waardoor het een soort podium wordt."

De Action trekt in de ogen van Verschoor 'iedereen'. "Wij wensen de Action veel succes toe met de komst van het mooiste filiaal in de Alblasserwaard."

Meer berichten