Foto: pr

Synergos-turnsters in de top-3

Sliedrecht/Amsterdam - De senioren Danée Verbaan en Anique Bakker en junior Mandy Koppelaar van turnvereniging Synergos uit Sliedrecht hadden zich tijdens hun meerkampwedstrijden geplaatst voor een toestelfinale. Deze vond plaats op zondag 10 februari in Amsterdam.

Op deze niveaus plaatsen zich per wedstrijd de twee beste turnsters per onderdeel voor deze toestel finales en zo komen de acht beste samen voor deze wedstrijd.

Danée beet het spits af en behaalde met haar vloeroefening het brons, met een score van 11.700. Ook op sprong had ze zich weten te plaatsen en nadat ze hem afgelopen week voor het eerst in de zaal sprong, deed ze als eerste sprong een tsukahara gehurkt en als tweede sprong halve draai in en hele draai uit. Helaas greep Danée hier net naast de medailles.

Mandy had al laten ziet dat ze de tsukahara kan springen en deed hem bij deze wedstrijd zowel gehoekt als gehurkt. Bij dit onderdeel gaat het om het gemiddelde van beide sprongen. Mandy pakte overtuigend de zilveren medaille met een puntenaantal van 11.775.

Anique was geplaatst voor de brug. Ondanks dat ze een week niet had kunnen trainen door ziekte, behaalde zij een score van 10.400 en greep met een verschil van 0.10 pnt. net naast het goud. De zilveren medaille ging met trots mee naar huis.

De volgende wedstrijd die deze 2de divisie turnsters zullen turnen is de kwartfinale voor de meerkamp in maart.

Meer berichten