Olga Zuiderheok is in het Baggermuseum om meer over haar verleden te weten te komen.
Olga Zuiderheok is in het Baggermuseum om meer over haar verleden te weten te komen. (Foto: pr)

Baggermuseum decor van tv-programma 'Verborgen Verleden'

Sliedrecht - Een bijzonder bezoek in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht: begin december bezocht actrice Olga Zuiderhoek samen met een filmploeg het museum voor opnames voor 'Verborgen Verleden'. In dit televisieprogramma van NTR gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. De aflevering met Olga Zuiderhoek wordt uitgezonden op donderdag 7 maart op NPO 2 om 20.30 uur.

Actrice Olga Zuiderhoek schitterde in tal van films en televisieprogramma's. Haar vader, overgrootvader en oud-vader hadden allemaal de ongewone voornaam 'Bos'.

Donkere uiterlijk

Daarnaast is ze benieuwd waar haar donkere uiterlijk vandaan komt: heeft ze mediterrane voorouders? Daar wilde zij meer van weten.

Zoektocht

Zij begon een zoektocht naar haar voorouders. Haar zoektocht leidt haar onder andere naar de Sliedrechtse baggerfamilies. Ook zijn Zuiderhoeks voorouders betrokken geweest bij de Grote Kerk in Sliedrecht, waar ook opnames voor het tv-programma zijn gemaakt.

Verrassende verhalen

Naast Olga Zuiderhoek gaan in dit twaalfde seizoen van 'Verborgen Verleden' onder andere ook Gerrit Zalm, Fedja van Huêt en Angela Groothuizen op zoek naar hun voorouders. De zoektochten leiden altijd weer tot verrassende verhalen.

Voorouders

Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Er zijn brave burgers, arme sloebers, avonturiers en zelfs staatshoofden onder de voorouders van de hoofdpersonen.

Kijken

Hoe dat precies zit bij de voorouders van Olga Zuiderhoek, kan iedereen zelf aanschouwen. De aflevering over haar, met beelden van het Nationaal Baggermuseum, is op donderdag 7 maart op NPO 2 om 20.30 uur te zien.

Meer berichten