Ja, er gebeuren wel wat vreemde dingen in de gevangenis. (Foto: Jan van Veen)
Ja, er gebeuren wel wat vreemde dingen in de gevangenis. (Foto: Jan van Veen) (Foto: Jan van Veen)

Onder Ons speelt weer klucht in de Lockhorst

Sliedrecht - Toneelgroep Onder Ons speelt zaterdag 16 maart een klucht in partycentrum de Lockhorst in Sliedrecht. Deze keer eens geen huiskamer of hotel maar nu wordt het publiek meegenomen naar de gevangenis. En wat voor een! De klucht, geschreven door Peter Damen, heet niet voor niets 'Laat mij maar lekker zitten'.

De gevangenis is gloednieuw, hij heeft wel wat weg van een hotel: De gevangenen worden er als gast behandeld en de cipier lijkt meer een butler die het je naar de zin wil maken.

Paar tralies

De cel is een kamer, de regels zijn richtlijnen. Ja, er zitten wel een paar tralies voor de ramen maar ja, een kniesoor die daar op let. Er ontstaat dan ook al snel een cellentekort waardoor de cel gedeeld moet worden. Een probleem? Voor wie dan, voor de gevangenen of sommige bezoekers?

Van alles aan de hand

Met dat bezoek is ook van alles aan de hand. De een vindt dat de verkeerde gestraft is, de ander komt meer voor zijn eigen plezier als voor het plezier van de gevangene. Een derde vindt dat de straf veel te hoog is uit gevallen en beraamt een plan.

Vreemde situaties

Op het toneel ontstaan de meest vreemde situaties die leiden tot grote hilariteit. Het publiek zal weer kunnen genieten van komische sketches met muziek en zelfs dans. De spanning loopt op, dit kan toch niet goed gaan. Hoe zal dit toch aflopen? Regisseur Laurens Sanders heeft samen met de crew weer maandenlang gewerkt aan het zo goed mogelijk realiseren van een kwalitatief goed en leuk stuk.

Nieuwpoort

Dit seizoen zal Onder Ons de voorstelling nog een aantal keren op uitnodiging bij diverse verenigingen op de planken zetten. Ook zullen zij het stuk op vrijdag 5 april nog een keer spelen in het Arsenaal in Nieuwpoort. Dus wie niet in de gelegenheid is om op 16 maart naar de Lockhorst te komen, kan ook kaarten bestellen voor het Arsenaal. De voorstelling op 16 maart in de Lockhorst begint om 20.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 10 euro, aan de zaal 12,50 euro. Vrienden van Onder Ons betalen 7,50 euro. Kaarten zijn te bestellen via: www.toneelgroeponderons.nl of via 0184 413472/418733.

Meer berichten