Zaterdag gaan vrijwilligers van de Plastic Guerilla zwerfvuil in Sliedrecht aanpakken. Iedereen kan zich aansluiten. (Foto: DPG)
Zaterdag gaan vrijwilligers van de Plastic Guerilla zwerfvuil in Sliedrecht aanpakken. Iedereen kan zich aansluiten. (Foto: DPG) (Foto: )

De Plastic Guerrilla gaat Sliedrechts zwerfvuil te lijf

Van de redactie

De Alblasserwaardse Plastic Guerrilla gaat wel vaker zwerfvuil te lijf, maar tijdens Nationale Opschoondag op zaterdag 23 maart gaan ze nu ook in Sliedrecht aan de slag.

Sliedrecht - De start van de actie in Sliedrecht is om 10.00 uur, start aan de Thorbeckelaan. Parkeren kan bij de korfbalclub tegenover het Feitsmapark. De Plastic Guerilla (DPG) hoopt dat veel vrijwilligers komen meedoen. Aanmelden is niet nodig. Het einde van de actie is om 12.00 uur. DPG zorgt voor gereedschap, vuilniszakken en drinken. Het is raadzaam zelf handschoenen mee te brengen.

Volksinitiatief

DPG is een initiatief van mensen uit onder andere Meerkerk en Noordeloos die iets willen doen tegen zwerfafval in onder andere wegbermen, plantsoenen en natuurgebieden. Sinds de start begin vorig jaar voerden zij samen met andere vrijwilligers al diverse acties uit in onder andere Hardinxveld-Giessendam, Lexmond, Meerkerk en Gorinchem.

Vragen van mensen

Het jaar door organiseert het volksinitiatief DPG acties (raids) op plaatsen waar afval wordt gemeld. Het milieu-actieplatform reageert vooral op vragen van mensen uit de regio.

Zo kwam uit Sliedrecht van een sympathisant de vraag voor een actie in Sliedrecht. De actie valt ook binnen het kader van de Nationale Opschoondag.

Lokale politiek

Inmiddels hebben vertegenwoordigers uit de lokale politiek aangegeven om de actie daadwerkelijk te steunen. De Plastic Guerrilla juicht iedere steun, ongeacht uit welke hoek of partij die komt toe. De Guerrilla heeft inmiddels veel succes in de lokale en zelfs landelijke media. Zo stond onlangs de DPG als prominent milieuplatform genoemd als anti-trash-organisatie in een landelijk dagblad. 'Viva de Plastic Guerrilla!', is de slogan van de enthousiaste leden van DPG.

Kijk voor meer informatie op:

www.plasticguerrilla.nl

Meer berichten