Foto: TimPhoto

Paasconcert Koren van Martin Mans in Sliedrecht

Sliedrecht - 'The Martin Mans Formation' en de Rotterdamse Vocalgroup VOICE onder leiding van Martin Mans zingen op woensdag 10 april in de Grote Kerk in Sliedrecht. Tezamen brengen ze een programma ten gehore met het thema 'Daarom Pasen'. Jantine Kalkman speelt trompet en Jacqueline Meijer vertolkt de sopraansolo's. Op het programma staan indrukwekkende arrangementen van lijdens- en paasliederen zoals: ''t Is middernacht, Eli, Eli, Lama Sabachthani, en De Kruisweg.' Daarnaast brengen ze delen uit Bachs beroemde Matthäus Passion ten gehore. Bijzonder daarbij zijn de solo's van Jan Scheper en Gerco Blom.

Hendrik van Veen, afkomstig uit Urk, bespeelt het orgel en de vleugel en laat een instrumentale solo horen. De sfeer van het concert is zowel ingetogen als uitbundig waarvoor de passie- en paasarrangementen zich goed laten lenen.

Het concert is een initiatief van de organisatie 'Koren in de Kerk' die zich inzet voor de Stichting 'Kerk in Actie', die talloze projecten opzet om mensen te ondersteunen in derdewereldlanden die onder de armoedegrens leven. Het is tijdens het concert mogelijk donateur te worden van 'Kerk in Actie'. Ieder nieuwe donateur ontvangt twee gratis cd's. Tijdens de samenzang is een collecte die ten goede komt aan 'Kerk in Actie'

Het adres van de Grote Kerk is Kerkbuurt 131 in Sliedrecht. Het concert begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 10 euro en is te reserveren via www.martinmans.nl of op 'Zingen in de Kerk'.

Meer berichten