Meezingen met het Aubadekoor kan. (Foto: Privé)
Meezingen met het Aubadekoor kan. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Sliedrechtse schoolkinderen zingen weer tijdens de Aubade

SLIEDRECHT - Zaterdag 27 april 2019 is het alweer voor de zesde keer Koningsdag! Dit vraagt opnieuw om een spetterend feest. De Oranjevereniging nodigt alle schoolkinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool weer uit om mee te zingen in het inmiddels bekende Aubadekoor.

Omdat Fien en Teun van de Avonturenboerderij Molenwaard dit jaar Koningsdag in Sliedrecht vieren staat er een medley van oud-Hollandse kinderliedjes op het programma. Natuurlijk ontbreekt het 'Boer, wat zeg je van mijn kippen niet'. Een andere mooie uitdaging voor zowel het Aubadekoor als het A-orkest van Muziekvereniging Crescendo is het muziekstuk 'Van Oranje' van Carl Wittrock. Om dit perfect te laten klinken worden dit jaar niet alleen de kinderen van Sliedrecht uitgenodigd maar kunnen ook volwassenen deel nemen aan het Aubadekoor. De kinderen oefenen op maandag 1, 8 en 15 april bij Muziekvereniging Crescendo, Kerkbuurt 156. Op 1 en 8 april oefent het koor van 18.30 uur tot 19.15 uur. Op 15 april is de generale repetitie van 18.30 uur tot 20.00 uur. De volwassenen oefenen op maandag 8 april van 20.00 uur tot 21.00 uur in Verenigingsgebouw De Handpalm, Merwestraat 13. Na deze repetitie staat er een hapje en een drankje klaar en is er tijd voor een stukje ontmoeting. De generale repetitie voor de volwassenen is, tegelijk met de kinderen, op maandag 15 april van 19.30 uur tot 20.00 uur.= bij Muziekvereniging Crescendo, Kerkbuurt 156.

Na drie keer oefenen zijn koor en orkest klaar voor de start van een feestelijke Koningsdag. Dit jaar mag het Aubadekoor twee maal optreden. Om 9.30 uur op het bordes van het gemeentehuis aan het Dr. Langeveldplein. Aansluitend is er een optreden voor de bewoners van zorgcentrum Overslydrecht. Voordat dit optreden begint krijgen de koorleden koffie, thee of limonade en een overheerlijke oranjetompouce aangeboden. Het belooft weer een spetterend muzikaal feest te worden. De organisatie stelt het op prijs als kinderen en volwassenen die mee willen zingen zich aanmelden via aubadekoningsdag@gmail.com. Wat zou het leuk zijn als op Koningsdag het bordes van ons Gemeentehuis vol staat met stralende, zingende Sliedrechters die daarna de bewoners van Overslydrecht trakteren op een muzikaal Oranjefeest. Van harte welkom!

Meer berichten