Oversteekplaats en laatste punt waar de Sliedrechtse belandde na voor de tweede keer te zijn aangereden. (Foto: René de Bot)
Oversteekplaats en laatste punt waar de Sliedrechtse belandde na voor de tweede keer te zijn aangereden. (Foto: René de Bot) (Foto: Rene de Bot)

Dader gezocht die Sliedrechtse en haar puppy aanreed

De redactie van De Merwestreek kreeg het volgende ingezonden artikel binnen. Iemand uit Sliedrecht en haar puppy is meerdere keren aangereden en zoekt degenen die dit gedaan heeft:

"Zaterdag 6 april rond de klok van 8 uur in de ochtend ben ik aangereden door een man van geschatte leeftijd 70+. De man had een bril op. Auto kenmerken: Grijze Hyundai, 5 deurs, Nieuw model.

Ik liep met mijn hond (chihuahua 5 maanden oud) over het zebrapad. Tussen de twee zebrapaden heb je een stukje waar je als voetganger kan wachten. Daar wachtte ik tot er een auto ging stoppen. Vervolgens zie ik een auto langzamer door de bocht gaan van de rotonde.

Hier begon de nachtmerrie.

Ik stak mijn hand nog op van bedankt dat je Wacht. Gaf nog een knikje. Zet 2 voeten op het zebrapad. Ik open mijn ogen en zie de lak van de auto. Til mijn hoofd op, zie het grote raam van de auto. Ik kijk zo de bestuurde recht in de ogen aan. Net alsof ik hem kon aanraken. En ineens voel ik me op worden gelift. Voel dat ik in de lucht ben en beland zo op mijn linkervoet. Voordat ik mijn beide benen goed vlak op de grond kan zetten, zie ik de auto met volle vaart op mij af komen. Tegen de zijkant van mij kwam de auto met volle vaart. Harde knal voelde ik. Weer voel ik mij in de lucht worden gegooid. Ik kom terecht op het fietspad verder op.

Diamond de hond zag ik ineens paniekerig weg rennen. Die had ik nog aan de lijn vast. De man gaf weer gas en ik moest ontwijken voordat ik voor de 3e keer werd geraakt. Schreeuwend zei ik nog kijk uit wat doe je!!!! Je rijdt mij en mijn hond aan!!! Hij gaf weer gas. Ik keek hem weer recht in de ogen aan vanaf de zijkant van de auto. Geef een klap op de auto. Zeg weer wat doe je wat doe je. Hij kijkt me aan en geeft weer gas. Probeerde de portier nog open te trekken. Hij kijk me weer aan en rijd gewoon door. Op dat moment kreeg ik een paniek aanval. De auto zag ik wegscheuren. Snel keek ik nog naar het kenteken. Binnen een paar seconden was ik het alweer kwijt wat erop stond.

De auto achter de aanrijder stopte. Deed zijn raampje open. Zei hard “reed hij je nou gewoon aan?!” Ik “Jaa huilend”. Hij zette zijn auto aan de kant. Komt naar mij en mijn hond toe. Vroeg hoe het ging en waar ik woonde. Ik vertellen dat hij me aanreed en op de motor kap terecht kwam en later weer werd geraakt.

Bij deze de oproep aan de dader en getuigen!

Godzijdank leven de hond en ik nog. Het had anders af kunnen lopen en dat besef ik maar al te goed! Naar school gaan en werken zit er even niet meer in. Normaal oversteken zit er ook niet in zonder meteen een paniekaanval te krijgen. Ik ben niet boos op de dader, wel vind ik het onbegrijpelijk dat iemand gewoon door kan rijden. Mij en de hond van 5 maanden oud meerdere keren achter elkaar aan kan rijden. Telkens gas bij geeft. Oogcontact met mij heeft. Na het incident keihard door rijdt?! Wat de bestuurder bezielde zou ik heel graag willen weten. Ook zou ik de dader duidelijk willen maken wat hij heeft aangericht. Advies geven om zijn rijbewijs in te leveren of opnieuw zijn rijbewijs te halen. Zo gevaar op de weg is voor niemand in de maatschappij goed!"

Meer berichten