Neline Akkermans - Van den Bos uit Sliedrecht weet goed wat ze wil. (Foto: Eline Lohman)
Neline Akkermans - Van den Bos uit Sliedrecht weet goed wat ze wil. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

'Je fotografeert intieme momenten'

Neline Akkermans - Van den Bos uit Sliedrecht is met haar 25 jaar nog jong, maar de fotografe weet goed wat ze wil. En dat is het maken van prachtige foto's, met name bruidsfoto's. Zij vindt het heel bijzonder om als fotograaf deel uit te mogen maken van de grote dag van een bruidspaar en doet er dan ook alles voor om een indrukwekkende reportage af te leveren. Die is pas geslaagd als de foto's de hele dag weergeven, volgens Neline, die echt haar passie gevonden heeft in de fotografie.

Door Eline Lohman

SLIEDRECHT – Al van jongs af aan heeft Neline een oog voor beeld, vertelt zij. "Ik ben altijd al heel creatief geweest. De vraag was alleen waar ik die creativiteit in kon uiten. Ik deed vroeger al fotoshoots als kind, samen met een vriendinnetje. En moest ik een opdracht bij handenarbeid doen, dan kon ik fotografie daar ook vaak in gebruiken. Dan ging ik met het eerste digitale cameraatje van mijn ouders op pad. Ik had toen nooit gedacht dat ik er echt mee aan de slag kon gaan, maar wel dus." 

Vijf jaar geleden begon de Sliedrechtse haar eigen bedrijf als fotograaf, nadat zij een opleiding fotografie volgde in Rotterdam. Even dacht Neline dat zij de fashionkant op ging met haar fotografie, maar na haar eerste stage bij een allround fotografiebedrijf was ze veel enthousiaster over deze kant van de fotografie. "Mijn focus ligt voornamelijk op mensen – met het fotograferen van landschappen heb ik wat minder. Juist omdat je mensen heel persoonlijk op de foto kunt zetten. Sommige mensen vinden het aanvankelijk niets om op de foto te gaan en dan is het een uitdaging om iemand blij de deur uit te laten gaan. Heel fijn als dit lukt."

Het maken van bruidsreportages is de grote passie van Neline. "Dat is heel bijzonder om te doen. Het is zo gaaf om onderdeel te mogen zijn van zo'n dag. Je fotografeert de meest intieme momenten en er komt veel gevoel bij kijken. Als fotografe heb ik de meest luxe positie tijdens een trouwdag. Natuurlijk is ieder bruidspaar anders. Maar krijgen ze de foto's, dan moeten ze een totaalbeeld krijgen van de hele dag zien en de emoties die erbij kwamen kijken, vind ik. Details vind ik belangrijk op een foto, maar soms geeft een wijder beeld nog beter weer hoe de dag was. Het zijn prachtige momenten die je voor het leven vastlegt. "

Neline crosst het hele land door om bezig te zijn met haar passie, maar ze is ook geregeld in Sliedrecht te vinden voor het maken van foto's. "Ik vind het mooi om bezig te zijn met wat ik leuk vind. Het geeft me een voldaan gevoel om mensen enthousiast te zien, ook bijvoorbeeld bij het maken van foto's van baby's. Dat is ook heel speciaal, want een ouder geeft jou het vertrouwen om met een baby'tje van een paar weken oud om te gaan. Of ik op vakantie ook veel foto's maak? Nou, eigenlijk niet, jammer genoeg. Mijn man heeft ook een opleiding fotografie gedaan, zo hebben we elkaar leren kennen. Doordat we er zo dagelijks mee bezig waren en dan genoten van de vakantie, lieten we dit nog wel eens liggen. De laatste tijd proberen we dit toch weer meer op te pakken. Er gaat altijd wel een goede camera mee, dat wel."

Wie meer wil weten over Neline Akkermans - Van den Bos en de mogelijkheden op het gebied van fotografie, kan een kijkje nemen op de website van de Sliedrechtse: www.nelinevandenbos.nl. 
 
 

Meer berichten