De OranjeVereniging Sliedrech heeft er zin in. (Foto: Vera Lammers)
De OranjeVereniging Sliedrech heeft er zin in. (Foto: Vera Lammers) (Foto: Vera Lammers)

Gezellige Koningsdag in Sliedrecht

Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag en uiteraard wordt dit in Sliedrecht ook gevierd. De dag begint met de kleedjesmarkt.

Door Eline Lohman

SLIEDRECHT – Op vrijdag 26 april vindt de aftrap van de festiviteiten al plaats. Om 20.00 uur is er de Oranjenacht, met Danny Froger en Pieter Beense in de Candlelight. Zaterdag 27 april, op Koningsdag, begint vanaf 05.00 uur de jeugdmarkt. Om 09.00 uur vertrekken vanaf het Burgemeester Winklerplein de muziekkorpsen en de kleuters gezamenlijk naar het gemeentehuis. Om 9.30 uur vindt de opening plaats door de voorzitter van de OranjeVereniging Sliedrecht, Henk Lammers, gevolgd door het hijsen van de vlag en een toespraak van burgemeester Van Hemmen. Ook vindt er een aubade plaats. De plechtigheid wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. Het muziekkorps Wilhelmus zal daarna een uitvoering verzorgen. Crescendo en het kinderkoor zullen daarna nog enkele liedjes ten gehore brengen. Van 10.00 tot 11.00 uur is er een optreden van dansgroep Synergos en ook zijn er meet & greets met Fien en Teun. Om 12.00 uur is de huldiging van de Koningsloop op het hoofdpodium. De presentatie is in handen van André van Dijk. Rond die tijd begint ook het programma van de OranjeVereniging, met onder meer een Obstakelrun Demo en Walk the plank. Deze festiviteiten duren tot 16.30 uur. Van 13.00 tot 20.30 uur is er ook een muzikaal programma op het Dr. Langeveldplein en om 19.30 uur is er in de Beth-El kerk het traditionele Oranjeconcert.

Het belooft een mooie dag te worden, volgens Henk Lammers. "Koningsdag begint voor het gemeentehuis met de gebruikelijke aubade. Er staat een mooi programma klaar. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken met diverse attracties. Verder kunnen mensen genieten van het straattheater, dat aangeboden wordt door Stichting Sliedrecht en Cultuur. De koningsloop wordt dit jaar ook weer georganiseerd."

De kleedjesmarkt begint officieel om 5.00 uur, na 6.00 uur is het niet meer toegestaan om met auto's  op het festivalterrein te rijden, voor de veiligheid. Het verkopen van commerciële goederen en onverpakte etenswaren is niet toegestaan. Het verkopen van verpakte etenswaren voor een goed doel is alleen mogelijk na overleg met de OranjeVereniging. De meets en greets met Fien en Teun vinden plaats tussen 10.00 en 10.30, 11.00 en 11.30 en  12.00 en 12.30. In de optocht vanaf het Burgemeester Winklerplein naar het Dr. Langeveldplein is het niet bedoeling dat er meets en greets plaatsvinden.

Meer informatie over het programma is te vinden in het programmaboekje en op de website www.ovsliedrecht.nl. Koningsdag wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de gemeente Sliedrecht, Stichting Sliedrecht en Cultuur, de leden van de OranjeVereniging, sponsoren en enkele vrijwilligers.

Meer berichten