Er kan gestreden worden in verschillende categorieën. (Foto: Privé)
Er kan gestreden worden in verschillende categorieën. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

MTB Streetrace in Wijngaarden op Koningsdag

WIJNGAARDEN - Met Koningsdag zal dit jaar de dorpskern van Wijngaarden worden ingericht als MTB Streetrace parcours. Jong en oud kunnen deelnemen in verschillende categorieën. 

Bij een Streetrace wordt een relatief kort parcours van ± 1 km afgelegd op mountainbikes. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen met daarin een aantal hindernissen opgenomen. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers en is heel aantrekkelijk voor het publiek. Iedereen die weleens op een mountainbike zit en het leuk vindt om ook eens mee te doen aan zoiets spectaculairs, kan deelnemen.

Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen op hun eigen fiets. Ook al kom je niet uit Wijngaarden ben je welkom. Voor de jeugd is er een apart parcours uitgezet van ± 500 mtr. De eerste categorie start om 13.45 uur, let wel op dat bij deelname een helm verplicht is. Om 16.00 uur zal er gestreden worden om de Wingerdse titel. Alle mannelijke 16+ inwoners en oud-inwoners strijden tegen elkaar om de beker met de grote oren en natuurlijk de eer. Dus ook als oud-inwoner van Wijngaarden kan er een jongensdroom uitkomen. Heb je geen eigen MTB, de Oranjevereniging stelt er enkele beschikbaar, geef je daarom zo snel mogelijk op!

Vanaf 17.00 uur zijn de recreanten aan de beurt en starten de dames. Natuurlijk wordt bij de dames ook de snelste inwoner apart gehuldigd! Het MTB-evenement wordt afgesloten met de licentiehouders. Kom zien hoe vaardig deze renners zijn met hun MTB-fiets en wie de snelste wordt van Wijngaarden. Na de MTB-wedstrijden wordt het evenement feestelijk afgesloten door de populaire muziekband Nix aan de Zeis. Meer informatie en inschrijven kan via www.janvanarckel.nl en klik links op Streetrace Wijngaarden. Bij deelname is een helm verplicht.

Meer berichten