Het Merwedeplein in Sliedrecht dat zaterdag het toneel is van twee evenementen. (Foto: Nanda van Heteren)
Het Merwedeplein in Sliedrecht dat zaterdag het toneel is van twee evenementen. (Foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

'Betrokkenheid bij Kerkbuurt wordt steeds groter'

Sliedrecht - Bewoners op en rond de Kerkbuurt waren donderdag uitgenodigd voor een bijeenkomst over de plannen voor het vernieuwde winkelgebied. In totaal kwamen 105 mensen (verhouding ongeveer zestig bewoners en de rest relaties HEMA) naar de nieuwe HEMA toe, waar de bijeenkomst was. Regisseur De Nieuwe Winkel Straat (DNWS) Kerkbuurt Sliedrecht Jan de Vos legt uit.

Door Nanda van Heteren

"Deze bijeenkomst was speciaal bedoeld voor onze vierde doelgroep, de bewoners op en rond de Kerkbuurt. De andere doelgroepen zijn trouwens de gemeente Sliedrecht, de ondernemers en de vastgoedeigenaren. Wij hebben tijdens deze avond in de vernieuwde HEMA de plannen besproken rondom de nieuwe winkelstraat, de beplanting en de evenementen van aanstaande zaterdag."

Op 11 mei staan namelijk het Jumbo Kerkbuurt Moederdag Ontbijt en de Kerkbuurt Fashion Flash op het programma. Het eerste evenement begint om 10.30 uur op het Merwedeplein. Jumbo Kerkbuurt en de Ondernemers Vereniging Kerkbuurt nodigen moeders van Sliedrecht uit voor een gratis Moederdag ontbijt. Honderd moeders kunnen genieten van een gratis ontbijt. Per moeder mogen maximaal twee 'begeleiders' aanwezig zijn. Zij betalen per persoon vijf euro voor het ontbijt. De dansgroepen van Synergos zullen optredens verzorgen en er is ook de start van de Kerkbuurt Fashion Flash. Op hetzelfde Merwedeplein wordt namelijk een podium gebouwd met een catwalk. Winkeliers van de Kerkbuurt tonen via modellen om 11.00, 13.30 en 15.00 uur hun nieuwste zomer collectie en accessoires. Bernadette Brus presenteert het festijn. De muzikale omlijsting is van DJ-SYMON.

Terugkijkend op de bijeenkomst noemt De Vos de 'hele geslaagde' avond 'zo overdreven druk'. "Er was een gemêleerd gezelschap van jong en oud, veel gasten moesten staan tijdens de avond. Zo druk was het."
Ook de Sliedrechtse wethouders Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van onder meer economie en Ton Spek (CDA) van onder andere wonen toonden hun betrokkenheid. "Wethouder Spek heeft gesproken over het toekomstperspectief van de Kerkbuurt en de mensen waren vol aandacht. Ook werden er complimenten gegeven over de heringerichte Cortenstalen plantenbakken." Het gaat hier om de bakken met beplanting die in het winkelgebied staan. "De betrokkenheid vanuit Sliedrecht wordt steeds groter."
Wie vanaf vandaag over de Kerkbuurt loopt, ziet deze weer een stukje groener. "De hanging baskets worden weer aan de lantaarnpalen gehangen. Hopelijk gaan ze weer net zo groeien en bloeien als vorig jaar. Met 350 fulltime banen, die vrijwel allemaal door Sliedrechters worden ingevuld, is de Kerkbuurt een van de grootste werkgevers in ons dorp. Vanuit dat oogpunt is het dus belangrijk dat het met de ondernemingen, en alles wat daarbij hoort, goed gaat."

Meer berichten