Vincent Wols overhandigt namens Vridos volleyballen aan Jo-Anne Stuij, Naomi de Weerdt en Thomas van Oosterom. (Foto: pr)
Vincent Wols overhandigt namens Vridos volleyballen aan Jo-Anne Stuij, Naomi de Weerdt en Thomas van Oosterom. (Foto: pr)

World Servants beleven een heerlijk volleybaltoernooi

Giessenburg - Afgelopen zaterdag heeft de World Servants groep Giessenburg een Volleybal "stammen" toernooi georganiseerd. Voorafgaand aan dit toernooi speelde teams van WS jongeren tegen het Heren 1 en Dames 1 team van Vridos. Het werden leuke wedstrijden en vooral bij de Dames werd het spannend want de wedstijd eindigde in een 2 -2 gelijkspel. Heren 1 was helaas niet op volle sterkte daardoor wist het team van World Servants te winnen met 3 - 1.

Tijdens de wedstrijden draaiden de keuken van Vridos overuren. De deelnemers bakten friet hamburgers en saté om geld op te halen voor het project. Daarnaast schenkt Vridos een deel van de bar omzet aan World Servants.

Aansluitend op de wedstrijden was het volleybaltoernooi waaraan 11 teams in twee poules mee deden. De teams waren aan elkaar gewaagd en in beide poules eindigden drie teams op de eerste plaats waardoor het aantal behaalde punten moest uitwijzen wie er om de eerste t/m vierde plaats gingen strijden.

Uiteindelijk trok het team van de 'Zwoeloes' aan het langste eind met slechts 2 punten verschil en mocht daarom de taart in ontvangst nemen. Het team 'Yada yada' kreeg een schaal bitterballen voor de mooiste Afrikaanse outfit.

Na de prijsuitreiking had Vridos nog een verrassing voor World Servants. Namens het bestuur overhandigde Vincent Wols volleyballen aan Jo-Anne Stuij, Naomi de Weerdt en Thomas van Oosterom, de organisatoren van het toernooi. Vincent wenste alle deelnemers veel succes met het project en hoopt dat de volleyballen meegenomen worden om de lokale bevolking in Zambia met deze mooie sport in aanraking te brengen. "En wie weet wat daar voor talenten rondlopen die later natuurlijk bij Vridos willen spelen".

Al met al is het een heel gezellige avond geweest met veel publiek. Niet alleen ouders hadden teams gevormd maar ook families, vrienden en buurtverenigingen. De deelnemers bedanken iedereen die heeft meegedaan en beloofden zeker een potje volleybal in Zambia te gaan spelen.

Meer berichten