Bram de Winter is op 68-jarige leeftijd overleden. Deze foto is gemaakt toen hij een Koninklijke Onderscheiding kreeg. (Foto: Nanda van Heteren)
Bram de Winter is op 68-jarige leeftijd overleden. Deze foto is gemaakt toen hij een Koninklijke Onderscheiding kreeg. (Foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Oud-politicus Bram de Winter overleden

Sliedrecht - Sliedrechter Bram de Winter is op 68-jarige leeftijd overleden op zaterdag 11 mei. Dat laat zijn oude lokale politieke partij PRO Sliedrecht weten op hun website. De Winter was oud fractie lid en bestuurslid. Tot 2010 zat hij voor PRO Sliedrecht is de gemeenteraad.

Door Nanda van Heteren

Op de website van PRO Sliedrecht is het volgende bericht te lezen dat zaterdag online werd gezet:

'Ons oud fractielid (en bestuurslid) Bram de Winter is vanmiddag overleden na een lang ziektebed. Bram heeft jarenlang zich op vele manieren ingezet om Sliedrecht mooier, socialer, gezelliger, gezonder en leefbaarder te maken. Een zeer markant persoon met een groot hart voor ons dorp is van ons heengegaan. Wij condoleren zijn familie, vrienden en alle mensen die Bram op een of andere manier hebben gekend met dit grote verlies. Bram, nogmaals, rust zacht en bedankt voor alles. Namens bestuur en fractie PRO Sliedrecht Timo Pauw'.

Dat was niet het enige dat De Winter heeft betekent voor Sliedrecht. Zo was hij onder meer actief als secretaris van de stichting Sportraad Sliedrecht, vrijwilliger van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt en een van de organisatoren van de jaarlijkse Sinterklaasintocht.

Wanneer je je uitzonderlijk hebt ingezet voor de samenleving, kan je benoemd worden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Winter kreeg in 2018 de Koninklijke Onderscheiding bij de jaarlijkse lintjesregen een dag voor Koningsdag in de Ambachtsherenzaal van zalencentrum De Lockhorst. De Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen (CDA) speldde toen het lintje op.

Van Hemmen zei toen in zijn speech: 'Omdat hij sinds 1980 actief is als vrijwilliger bij verschillende organisaties en in verschillende functies. Zo was hij voorzitter van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt (1980 - 2016), was hij één van de bestuurders en organisatoren van de jaarlijkse Sinterklaasintocht (1986 - 2008) en was hij secretaris van de stichting Sportraad Sliedrecht (1989 - 2012).

Daarnaast is De Winter van 2002 tot 2010 actief geweest als raadslid en burgerraadslid van de lokale politieke partij PRO Sliedrecht en aansluitend van 2010 tot 2015 als bestuurslid.

Ook was De Winter recent nog secretaris van het Wielercomité Sliedrecht. Hedendaags is hij actief als bestuurslid stichting Sliedrecht Bruist (sinds 2010) en als bestuurslid Stichting Comité 4 & 5 mei Sliedrecht (sinds 2014).'

De Winter zei toentertijd zelf 'trots te zijn op zijn gezin, die hem de tijd en gelegenheid hebben gegeven om al dit werk te doen, en op zijn kleinkinderen'. "Zoveel mensen zetten zich in. Ik ben trots dat ik niet vergeten word."

Meer berichten