Met het storten van emmertjes grond, wil de PvdA Sliedrecht met zoveel mogelijk mensen actievoeren tegen Chemours. (Foto: pr)
Met het storten van emmertjes grond, wil de PvdA Sliedrecht met zoveel mogelijk mensen actievoeren tegen Chemours. (Foto: pr) (Foto: )

PvdA-actie: grond terug naar Chemours

Sliedrecht - De PvdA is de afgelopen wek druk bezig geweest met de voorbereiding van de protest-actie om wekelijks een oplopend aantal emmers vervuilde grond bij Chemours/Dupont terug te storten.

Gezien het grote aantal positieve reacties gaat de partij definitief van start met deze marathon-actie, te beginnen op zaterdag 18 mei, vertrek om 10.00 uur vanaf het stationsplein Sliedrecht-West. Alle inwoners van Sliedrecht en omliggende Drechtsteden zijn welkom om komende zaterdag mee te fietsen naar Chemours. En daarna op volgende zaterdagen nog één of meerdere keren.

De naam van de actie is 'Retour Afzender', omdat de PvdA van menig is dat deze grond vervuild is door Chemours en daarom terug moet naar deze vervuiler.

Het doel van de actie is om tot uitdrukking te brengen, dat er bij de bewoners van Sliedrecht en omstreken veel verzet en weerstand is tegen de manier waarop Chemours en DuPont invulling geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Voor vragen of suggesties voor deze actie, mail naar pvda.retourafzender@gmail.com.

Meer berichten