Foto: Fotopersburo Busink

Struikelstenen Sliedrecht schoongemaakt

Sliedrecht - Op de 75ste gedenkdag van de Merwederazzia, donderdag 16  mei, hebben leerlingen van Sliedrechtse scholen (basis en voortgezet onderwijs) de Struikelstenen schoongemaakt. 

Een van die plaatsen was bij de steen van Teunis Ceelen aan de Stationsweg voor de woning van nummer 198. Leerlingen uit groep 8 van de Johannes Calvijnschool waren daar naartoe gekomen om de geschiedenis achter de steen te horen en daarna de steen schoon te maken. Bijzondere bijkomstigheid was, dat de bewoonster van nummer 196, de inmiddels 92-jarige mevrouw Ceelen en schoonzus van Teunis Ceelen, ook even een kijkje kwam nemen bij de plechtige schoonmaakactie.

De stenen op de Oude Uitbreiding (families Kleinkramer, Hartog den Hartog en de kinderen Sanders) zijn schoongemaakt door leerlingen van de Oranje-Nassauschool. Deze school was eerder ook betrokken bij de legging. De stenen op de Rivierdijk (familie Simon den Hartog) zijn onder handen genomen door leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool. Ook deze school is betrokken geweest bij de legging.

De steen op de Stationsweg (Merwedegijzelaar Teunis Ceelen) is door leerlingen van de Joh. Calvijnschool voor hun rekening genomen en de overige meer over het dorp verspreide stenen en bedoeld voor de Merwedegijzelaars Klaas Görtemöller; Pieter van Hemert en Arie de Kluijver zijn toebedeeld aan leerlingen van het Griendencollege.

Het is de bedoeling de stenen in het vervolg twee keer per jaar schoon te maken. De volgende schoonmaakactie is vooralsnog gepland op donderdag 3 oktober.

Meer berichten