De emmers voor de komende weken zijn al klaar! (Foto: pr)
De emmers voor de komende weken zijn al klaar! (Foto: pr)

Emmers klaar voor grond terugstortactie Chemours 'Retour Afzender'

Sliedrecht/Dordrecht - Alweer voor de vierde keer wordt er zaterdag 8 juni naar Chemours gegaan met vervuilde grond. Vierde keer betekent met vier emmers.

De actie is in het leven geroepen door de PvdA Sliedrechts. Ze gaan om 10.00 uur samen met een groep verontruste Sliedrechters vanaf Station Sliedrecht West op de fiets naar Chemours. Dit keer gaan er vier emmers met door PFOA en GenX vervuilde grond mee, die – onder het motto "Retour Afzender" – wederom voor de poort van Chemours worden leeggegooid.

Blijkbaar maken ook jongeren zich meer en meer zorgen over de uitwerking van dit soort vervuiling in de toekomst. De afgelopen weken sloten zich al steeds een aantal jongeren aan bij de wekelijkse fietstocht en – zoals de foto laat zien – dragen ze ook op een andere manier actief bij in de voorbereiding van deze wekelijkse manifestatie.

"Geen kinderarbeid", maar juist vrijwillig en enthousiast, hebben sommige scholieren de rode emmers voor de komende weken klaargemaakt met stickers, vlaggetjes, et cetera, daarmee duidelijk makend, dat ook zij dit een belangrijke zaak vinden.

Alle inwoners van Sliedrecht en andere "geïnfecteerde" Drechtsteden zijn – zoals gewoonlijk – van harte welkom om aan dit marathon protest deel te nemen.

Meer berichten