Bijeenkomst over 'Veilig Financieel Ouder Worden'

Sliedrecht - Oudere mensen wonen langer thuis en kunnen daardoor afhankelijk worden van anderen, bijvoorbeeld voor het huishouden of de financiële administratie. Helaas kan het zo zijn dat van deze afhankelijkheid misbruik wordt gemaakt, denk aan pinnen, of internetbankieren.

Voor Stichting Welzijnswerk Sliedrecht is dit aanleiding geweest om het initiatief te nemen om met een groot aantal organisaties te komen tot oprichting van de Lokale Alliantie 'Veilig Financieel Ouder Worden in Sliedrecht'.

Op maandagmiddag 24 juni vindt van 15.00 tot 17.00 uur in de Rabobank Sliedrecht aan het Bonkelaarplein 25 de Startbijeenkomst plaats. Professionals en vrijwilligers die met ouderen te maken hebben worden van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De inloop is vanaf 14.30 uur.

Het doel van de bijeenkomst is kennis en ervaringen met elkaar te delen en de samenwerking op lokaal gebied te zoeken ter voorkoming van financiële uitbuiting. Een aantal organisaties, zoals Veilig Thuis, de notaris, de Rabobank en de politie, zal een presentatie verzorgen. Daarnaast zal de routekaart “Hoe te handelen bij signalen van financieel misbruik” voor Sliedrecht worden gepresenteerd. Graag vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst uiterlijk 17 juni via m.bisschop@welzijnswerksliedrecht.nl.

Meer berichten