De vrienden René en André nog voor de rally die op 6 juni begon. Als het goed is zijn zij op 23 juni weer thuis. (Foto: pr)
De vrienden René en André nog voor de rally die op 6 juni begon. Als het goed is zijn zij op 23 juni weer thuis. (Foto: pr) (Foto: )

Vriendenavontuur voor Kika: Baltic Sea Rally

Hardinxveld-Giessendam/Sliedrecht- In de zomer van 2018 liet André Blom een Facebookbericht zien over de Baltic Sea Rally. Daar hoefde René van Genderen niet over na te denken en nu is na maanden van voorbereidingen wordt deze uitdaging werkelijkheid voor de oude vrienden!

Hardinxvelder André Blom: "Zonder GPS en zonder snelwegen gaan we ruim 8.500 kilometer rijden in een gepimpt, 21 jaar jong Volkswagen busje door Scandinavië, Rusland en de Baltische Staten, elf landen bij elkaar. Met behulp van alleen een 'Roadbook' zullen we onze weg moeten vinden rondom de Baltische Zee. We overnachten in ons betimmerde busje op mooie plekken langs de route en maken ons eigen potje eten klaar."

De vrienden stralen bij de verhalen over de voorbereiding, de visa voor Rusland, de gezonde spanning deze laatste dagen voor de officiële start op 6 juni.

"Een schitterend avontuur waarbij we dankzij vele fantastische sponsors geld op te halen voor KiKa", vertelt Sliedrechter René van Genderen, die samen met zijn vriendenteam ook vrijwilligerswerk doet voor Stichting Waardeburgh.

René : "Veel energie voor het project kregen we ook van de verhalen voor het sponsoren. Naast financiële ondersteuning, zijn er ook sponsoren die ons met middelen hebben geholpen, zoals het mede mogelijk maken van de Volkswagen bus, het rally-klaar maken voor de reis, de inrichting, de levensmiddelen voor onderweg, enzovoort, want we zijn door zoveel mensen geholpen dat we iedereen nogmaals bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt!"

Het duo kijkt ontzettend uit naar de rally: de start in Groningen, de bijzondere ervaringen tijdens de vele kilometers onderweg, de belevenissen in de verschillende landen, maar zeker ook de veilige 'samen-uit, samen-thuis' aankomst weer in Nederland op 23 juni!

Kijk voor meer informatie over KiKa op www.kika.nl.

Meer berichten