Voor vijfde keer vervuilde grond terug naar Chemours

Voor de vijfde keer wordt actie gevoerd, dus vijf emmers in top! (Foto: pr)
Voor de vijfde keer wordt actie gevoerd, dus vijf emmers in top! (Foto: pr)

Sliedrecht - Voor de vijfde keer wordt er vanuit Sliedrecht op zaterdag 15 juni met vervuilde grond naar Chemours gegaan. Vorige week was het nat en stormachtig, dus voldoende reden voor een aantal mensen om af te haken, doch voor komende zaterdag lijken de weergoden de actievoerders gunstiger gezind te zijn.

En dus vertrekt er om 10.00 uur voor de vijfde keer een groep verontruste inwoners van de Drechtsteden met vijf emmers vervuilde grond naar Chemours in Dordrecht om hun ongenoegen kenbaar te maken tegenover dat bedrijf en de diverse overheden. De uitstoot en het lozen van giftige stoffen moet immers tot nul worden afgebouwd, zodat we hier gezond kunnen leven, een schone rivier krijgen en er schoon drinkwater uit de kraan komt.

De vijfde keer, geen officiëel lustrum, maar reden genoeg om de vijf emmers in top te hijsen, waarmee de actievoerders weer een beetje meer vervuilde Sliedrechtse grond terugbrengen naar Chemours onder het motto 'Retour Afzender'.

Alle inwoners van Sliedrecht en andere 'geïnfecteerde' Drechtsteden zijn – zoals gewoonlijk – van harte welkom om aan dit marathon protest deel te nemen.

Meer berichten