Burgemeester Dirk van der Borg en wethouder Bas Kurvers zetten de koe op tafel. (Foto: Ria Scholten)
Burgemeester Dirk van der Borg en wethouder Bas Kurvers zetten de koe op tafel. (Foto: Ria Scholten) (Foto: )

Unieke melk, uit Molenaarsgraaf

Molenaarsgraaf - Aan de Kweldamweg 4 in Molenaarsgraaf werd zaterdag 15 juni de productielocatie van Elke Melk officieel geopend door burgemeester Dirk van der Borg van Molenlanden en de Rotterdamse wethouder Bas Kurvers.

Door Ria Scholten

Heerlijke verse melk met een echte roomkraag, per koe verwerkt en verpakt. Op het etiket staat vermeld van welke koe de melk afkomstig is. Matthijs Baan kwam drie jaar geleden op het idee tijdens de Masterclass Stad-Platteland 2016-2017, die werd georganiseerd door het Foodcluster van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met onderzoekers van de Wageningen Universiteit. "Technisch leek dit onhaalbaar. Toch zijn we op zoek gegaan naar partners", liet hij weten. "Onderzoeksinstituut Top BV uit Wageningen had interesse, evenals supermarktketen Albert Heijn. Problemen werden uitdagingen. Elke Melk is een merk van verbinding."

Zaterdag was het zover. Elke Melk werd officieel gelanceerd. Burgemeester Dirk van der Borg: "Bij het woord verbinding heb je het over de Alblasserwaard en de stad." Namens de gemeente Molenlanden overhandigde hij een Elke Melk melkkrukje aan een trotse Matthijs Baan. Elke Melk is verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Meer berichten