Foto: pr

Jaarlijkse Halfdeurseel in Boven-Hardinxveld

Boven-Hardinxveld - De jaarlijkse Halfdeurseel in Boven-Hardinxveld wordt gehouden op zaterdag 29 juni. Dit is alweer de achtste keer dat dit zeer gezellige evenement wordt georganiseerd.

De naam 'halfdeur' staat voor het feit dat op de laatste zaterdag in juni het jaar 'halfdeur', ofwel halverwege is. De naam 'seel' is een verbastering van het Engelse woord 'Sale'.

Dus ieder jaar, op de laatste zaterdag van juni, vindt dit evenement plaats. Niet alleen inwoners van Boven-Hardinxveld verkopen vanaf hun erf hun overbodige, maar nog mooie spulletjes voor heel weinig geld. Ook deelnemers uit andere gemeenten zijn welkom om hun spulletjes te verkopen. Dit kan echter wel alleen vanaf een erf of tuin van een bewoner in Boven-Hardinxveld. Dus wie een kennis, familielid of vriend heeft met een tuin aldaar, kan zich opgeven.

Voor de bezoeker is het altijd een feestje om hier rond te shoppen. Naast gebruikte spullen zijn er ook heel veel splinternieuwe artikelen te koop voor een heel klein prijsje. Hoewel de doorgaande wegen de meeste bezoekers trekt is het zeker de moeite waard om ook eens de zijstraatjes in te rijden. Er zullen door het dorp heen wegwijzers staan die verwijzen naar deelnemers die wat achteraf staan. Bij iedere deelnemer zal ook een plattegrond ophangen.

Deelnemers doen enorm hun best om het er aantrekkelijk uit te laten zien. Er worden gezellige zitjes gecreëerd en men schenkt op veel plaatsen een lekker bakkie koffie en bij hoge temperaturen staat een kan fris water klaar. De sfeer is altijd gezellig. Zeker als er meerdere buren in een straat mee doen. Het verhoogt de onderlinge gemoedelijkheid.

De te verkopen spulletjes worden op een overzichtelijke manier uitgestald, vaak onder partytenten of in de garage/schuur. Ieder verkooppunt is herkenbaar aan de ballonnen die bij het huis worden opgehangen .
De Vrienden van de Lange Wei bakken weer lekkere oliebollen die vooraf te bestellen zijn of op het terras gekocht kunnen worden. Verder is het mogelijk om op het terras koffie met oliebol of koek te komen nuttigen. De opbrengst komt ten goede aan de bewoners van deze zorginstelling.

Verder zal Buurt Bestuurt aanwezig zijn op de parkeerplaats op het Nassauplein. Zij willen bewoners de gelegenheid geven in gesprek te gaan.

Sommige deelnemers steunen een goed doel met hun verkoopopbrengst. Zo ook Esther Moen, die een snoepkraam heeft. De helft van de opbrengst gaat naar het KWF en de andere helft komt ten goed aan de realisatie van een nieuw bijgebouw van de Gereformeerde kerk.

Aan het eind van de dag kunnen de deelnemers er voor kiezen hun 'handel' te schenken aan de Hervormde kerk, die in september een rommelmarkt houdt, of aan de Scouting A15 die de week erop een Sold Scout markt houdt bij het verenigingsgebouw. Natuurlijk kan men er ook voor kiezen om de overgebleven handel in te pakken en weg te zetten voor volgend jaar. Noteert u deze datum in uw agenda en kom gezellig op visite in Boven-Hardinxveld.
De Halfdeurseel is op zaterdag 29 juni van 8.00 tot 15.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina 'Halfdeurseel'.

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten
 

Meeste reacties