Eerst alles oogsten waar de leerlingen zo hard aan hebben gewerkt. Met de oogst wordt een lekkere lunch gemaakt voor een heerlijk oogstfeest. (Foto: pr)
Eerst alles oogsten waar de leerlingen zo hard aan hebben gewerkt. Met de oogst wordt een lekkere lunch gemaakt voor een heerlijk oogstfeest. (Foto: pr) (Foto: )

Scholen vieren oogstfeest op Sociale Moestuin

Sliedrecht - Voor leerlingen van groep 5 van de Prins Willem-Alexanderschool en de Bleyenburgschool was het oogstfeest.

Het nieuwe schooljaar begon goed. Dit jaar mocht de leerlingen van de PWA starten met hun schooltuin bij de Moestuin Sliedrecht. Op vrijdagochtend 5 juli werd de oogst van hun schooltuintjes gehaald in het bijzijn van ouders en leerkrachten.
Na het rooien van de groentes en aardappelen werd er gekookt. Met zijn allen maakten ze een lunch voor 60 man. Er werd soep gemaakt, bieten gesneden voor de salade en stokbrood geroosterd in het vuur.

De Sociale Moestuin Sliedrecht stelt elk jaar grond ter beschikking omdat zij educatie over gezonde groenten erg belangrijk vindt.
Medewerkers van Natuur- en Milieu-educatiecentrum De Hooizolder geven de kinderen wekelijks moestuinles. Op de tuin wordt de theorie in de praktijk gebracht. Al het harde werken werd beloond met de oogst van aardappelen, bieten, uien en wortelen. Vrijwilligers van de moestuin hielpen mee de aardappels rooien en het eten klaar maken. Trots gingen de leerlingen met een grote zak (h)eerlijke onbespoten groenten naar huis. Volgende week zijn de leerlingen van obs De Wilgen aan de beurt om te oogsten en een oogstfeest.

Meer berichten