Henny de Wit bij de bed & breakfast. (Foto: Eline Lohman)
Henny de Wit bij de bed & breakfast. (Foto: Eline Lohman) (Foto: )

'Bezig met wat ik het liefst doe'

Aan de Broekseweg in Hardinxveld-Giessendam zit 't Groene Broek: een bio-boerderij met een bed & breakfast en een theetuin. De landelijke plek weet menig liefhebber van natuur te trekken en zeker in de zomer, wanneer toeristen en passanten de bed & breakfast en de theetuin goed weten te vinden. Gasten die in het sfeervolle huisje van de bed & breakfast verblijven, kunnen als ze dat willen een kijkje nemen op de boerderij. Er komen gasten uit heel Nederland, maar ook uit het buitenland.

Door Eline Lohman

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ruim 20 jaar runt Henny de Wit samen met haar man Teus een biologische boerderij, vertelt zij op een rustieke plek op het groene terrein, waar allerlei tafeltjes en stoelen staan om te kunnen relaxen middenin het groen en de polder. "Wij boeren biologisch. Dat betekent dat we geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken. Ook bij de bed & breakfast en de theetuin wordt met uitsluitend biologische producten gewerkt. Ik vind het heel belangrijk voor de natuur en het dierenwelzijn om op deze manier bezig te zijn."

Gasten die in het sfeervolle huisje van de bed & breakfast verblijven, kunnen als ze dat willen een kijkje nemen op de boerderij. Er komen gasten uit heel Nederland, maar ook uit het buitenland, zegt Henny. "Op de plek van de bed & breakfast zat eerst de theetuin. Vorig jaar besloten we er een bed & breakfast van te maken. Hoe het gaat? Goed! Met de theetuin – die van woensdag tot en met zaterdag open is - gaan we nu het zevende jaar in en ook die gaat steeds beter lopen. Fietsers, wandelaars – er komt van alles langs. Uit de hele regio, er komen bijvoorbeeld fietsers uit Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht. We hebben veel vaste gasten in de theetuin. Zo is er iemand die alle vier de dagen de hele dag komt, om een praatje te maken."

Henny vindt het heerlijk om bezig te zijn op het terrein aan de Broekseweg. Met de bed & breakfast en in de theetuin. "Het is druk, maar het is een heel mooie hobby. Ik help mijn man met het melken van de koeien. Prima, want ik kan bezig zijn met wat ik het liefste doe: de tuin en lekker bakken voor de gasten van de theetuin en de bed & breakfast. Ik doe mijn eigen ding en vind het leuk om allerlei verschillende mensen te ontmoeten."

't Groene Broek is te vinden aan de Broekseweg 22 in Hardinxveld-Giessendam. Boekingen voor de bed & breakfast kunnen gemaakt worden via de website www.bedandbreakfast.nl. Wie de theetuin aan de Broekseweg in Hardinxveld-Giessendam eens wil bezoeken, kan dat van woensdag tot en met zaterdag doen van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten