Sinds enkele weken is Kom aan Tafel! gevestigd aan de P.C. Hooftlaan in Sliedrecht.
Sinds enkele weken is Kom aan Tafel! gevestigd aan de P.C. Hooftlaan in Sliedrecht. (Foto: Yvonne Vogel)

Vliegende start op nieuwe locatie

Sliedrecht - Bij binnenkomst voor het interview met Youri en Amber Labee van Kom aan Tafel! staat er net een mevrouw bij de kassa. Ze wil graag een reservering maken voor een diner, een uur of vier later. Zo kort dag gaat dat helaas niet meer. Het is zo druk in de beginfase van Kom aan Tafel op de nieuwe locatie aan de P.C. Hooftlaan, dat de dame in kwestie helaas teleurgesteld moet worden. Het echtpaar staat er zelf ook van te kijken hoe goed het meteen na de verhuizing al loopt. "Niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks. Veel Sliedrechters zijn nieuwsgierig naar hoe het is geworden en besluiten dat snel te komen ervaren. Alleen maar mooi natuurlijk!", zegt Amber.

Door Yvonne Vogel

Van uitrusten is daarom nog geen sprake, na de drukte die afgelopen december op meerdere fronten losbarstte. Youri: "We waren natuurlijk vanaf het begin gevestigd op de Kerkbuurt. In een oud, klein pand. Dat heeft zijn charme, maar zorgt ook voor beperkingen. Ruimte om te kunnen groeien ontbrak. Daar de onduidelijkheid over 'ons' deel van de Kerkbuurt en de plannen om deze niet meer autoluw te houden bij optellend, hebben we onze blik verbreed."

Amber: "We keken al wat rond, maar er zijn in Sliedrecht weinig opties voor huisvesting van een horecazaak. Er staan genoeg panden leeg, maar de investeringen die je dan moet doen om het geschikt te maken voor horeca zijn heel erg fors. Dat ging hem voor ons niet worden. Maar toen werden we geattendeerd op de plek waar eerst onder meer 'Boer en Hap' was gevestigd. Die locatie was bij ons ook al de revue gepasseerd, maar we dachten eigenlijk dat het vanwege de vele vierkante meters onbetaalbaar zou zijn." Maar die perceptie klopte niet, en dus viel ineens alles op zijn plek. Amber: "Op 6 december kregen we de sleutel en vlak daarna is onze dochter Nine geboren. Je kan dus wel zeggen dat de afgelopen acht maanden voor ons heel hectisch waren. Gelukkig is Nine een makkelijke baby. Daar hebben we echt geluk mee. Als ondernemer geeft het ook energie dat alles wat je doet, voor jezelf is. En nu we ouders zijn, willen we helemaal een goede toekomst waarborgen voor de volgende generatie."

Al dat harde werken leidde tot de exploitatie van de sportkantine in De Stoep, de opening van een ijssalon in april en onlangs dus de opening van het restaurant. "De ijssalon zat er al, want Leon Boer had hier ook 'Boer en IJs'. Omdat we de gehele inboedel overnamen, inclusief ijsmachine, is besloten om van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 21.00 uur de ijssalon open te hebben. In Sliedrecht heb je verder alleen La Venezia, dus die markt is niet verzadigd. En wij blijven het hele jaar door open. We zien vanzelf of het bij lagere temperaturen ook een beetje loopt."

Hoofdmoot is en blijft echter Kom aan Tafel! Youri: "Ik vond het vooraf best spannend om naar deze locatie te verhuizen. Het is niet het einde van de wereld, want we zitten maar een klein stukje van De Kerkbuurt af. Maar toch: het is anders om niet in de winkelstraat zelf te zitten. Maar als ik nu zie hoe het loopt en kijk naar het grote terras en alle ruimte binnen, weet ik zeker dat het de juiste keuze was." Amber: "De inrichting is in dezelfde stijl als voorheen, met foto's, hout en paars als hoofdkleur. De lunchkaart is hetzelfde gebleven, maar voor het diner hebben we nu volledig gekozen voor het aanbieden van tapasgerechten. De á la carte kaart is geschrapt. Op de oude plek hadden we op donderdag altijd 'onbeperkt tapas eten'."

"Dat was enorm populair. Daarom bieden we dit nu van dinsdag tot en met zondag aan. Voor 27,50 euro per persoon, inclusief keuze uit desserts en exclusief drankjes." En wie bepaalde gerechten mist van de a la carte kaart? Die kan ze zomaar terugvinden op de tapaskaart, in het klein.

Meer berichten