Foto:

Schakers Tobias Dekker, Ron Melger en Yisha Chen aan kop in Vakantietoernooi

SLIEDRECHT – Vorige week donderdag was de tweede speelavond van het Vakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht. In 'De Havik' mocht de organisatie 66 schakers verwelkomen en werd in een ontspannen sfeer gestreden om de punten. Schakers die deelnemen aan het Vakantietoernooi roemen de sfeer bij de Sliedrechtse schaakvereniging en het 'vrijblijvende' karakter van het toernooi biedt flexibiliteit mocht je toch een keer verhinderd zijn.
Door de gesloten ratinggroepen spelen goed presterende spelers ook direct tegen toppers uit hun eigen klasse. Dit zorgde weer voor zeer spannende partijen, die mede door het toegevoegde increment, veel toeschouwers trokken.

In de hoofdgroep liet Tobias Dekker zien dat hij het schaken zeker nog niet is verleerd. Hij speelde in zijn drie partijen niet al te goed, maar staat wel met drie overwinningen alleen aan kop in de hoofdgroep. Hans Klein kwam ook sterk uit de startblokken van het Vakantietoernooi en scoorde op zijn eerste speelavond direct 2 overwinningen, maar moest in de laatste ronde toch zijn meerdere erkennen in Tobias. Kees Wessels is samen met Jorik Klein in de hoofdgroep nog zonder verlies na 6 gespeelde ronden.

De spanning in groep 2 is ver te zoeken, want ook op de 2e speelavond heeft Ron Melger genadeloos toegeslagen. Wederom won al al zijn partijen en is zo na 2 speelronden al een grote kanshebber op de titel in groep 2. Ook mede koploper Jurgen de Haan mocht aantreden tegen de koploper, maar in een ingewikkelde partij maakte Melger het eindspel erg complex en kon hij wederom het punt bijschrijven

In groep 3 vlogen de stukken ook weer over het bord en was de spanning te snijden. Yisha Chen (Capelle a/d IJssel) had een sterke avond en wist 3 partijen te winnen. Naast dat zij al haar partijen won tegen directe concurrenten was vooral de winst op haar broer er natuurlijk één waarover in de auto naar huis nog lang over is nagepraat. Met 5 uit 6 staan zij voorlopig bovenaan, maar o.a. Koos van den Berg staat op korte afstand. Koos had een sterke avond, maar moest na twee overwinningen toch in de laatste ronde zijn meerdere erkennen in Yisha.

Na twee speelavonden hebben de kandidaten voor het podium in de verschillende groepen zich gemeld, maar Parijs is nog ver! Volgende week staat de 3e speelavond op het programma en wellicht hebben een aantal schakers hun kruit al verschoten in de eerste rondes of zorgen een aantal outsiders voor wat verrassingen.

Elk jaar wordt er tijdens de zomermaanden het Sliedrechts Vakantietoernooi georganiseerd. Veel schakers uit de regio schaken graag door en komen dan ook naar Sliedrecht. Op www.schakendsliedrecht.nl staat een uitgebreider verslag met ook alle rangen en standen.

Meer berichten