TravelCheq is een initiatief van Christian Verschoor, de vierde generatie uit het Hardinxveldse familiebedrijf Verschoor Reizen. (Foto: Privé)
TravelCheq is een initiatief van Christian Verschoor, de vierde generatie uit het Hardinxveldse familiebedrijf Verschoor Reizen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

TravelCheq: de giftcard voor vakantie

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een vakantie cadeau doen, of iemand in ieder geval vast een stukje op weg helpen; dat kan sinds kort met TravelCheq. Met de nieuwste gift card van Nederland kun je alle mogelijke reizen al boeken.

TravelCheq is een initiatief van Christian Verschoor, de vierde generatie uit het Hardinxveldse familiebedrijf Verschoor Reizen, dat op weg is naar het 100-jarig bestaan in 2023. Hij zal zijn ouders op termijn opvolgen aan het hoofd van het bedrijf, was een paar jaar geleden de jongste touringcarchauffeur in het land en rijdt met onverminderd plezier op de Verschoor-bussen. En nu is hij als TravelChef bij TravelCheq druk bezig met de promotie van zijn eigen giftcardconcept. Geïnspireerd door een cadeaubon die hij zelf kreeg een paar jaar geleden. 'Een boekenbon', glimlacht hij. 'Toen ik die nacht wakker werd, dacht ik ineens: waarom is dit er niet voor vakanties?'

Het concept is even simpel als doeltreffend: het geldbedrag op de TravelCheq is te verzilveren als je een reis boekt bij een van de aangesloten reisorganisaties. 'We hebben nu dertien partners.' Verschoor doet een kleine opsomming: 'CruiseTravel, Regio Reisburo, Traveltroef, Peter Langhout Reizen. Ik hoop dat we in de zomer op dertig partners staan. Ik word zelf ook al door organisaties benaderd of ze mee mogen doen. Je kunt met de TravelCheqs in principe alle kanten al op: wintersport, cruises, luxe zeiljachtreizen en met organisaties als Regio Reisburo of Traveltroef kun je de hele wereld over.' Je kunt met een gift card voor een vakantie niet zo snel een fysiek product kopen als met een boekenbon of een bloemenbon bijvoorbeeld, maar dat doet volgens Verschoor niets af aan het concept. 'Het bedrag dat tot nu toe gemiddeld op een TravelCheq wordt gezet is 85 euro. Bij Traveltroef kun je al snel mooie vakanties boeken voor weinig geld. Maar bij Van Helden of Mavi travel zijn het echt de maatwerk reizen deze zijn door een TravelCheq nu ook mogelijk zijn om te beleven voor de reiziger met iets minder budget.

TravelCheqs zijn originele geschenkbonnen voor particulieren, maar ook voor bedrijven; die nemen TravelCheqs af als jubileumgeschenk of voor de kerstpakketten. Christian Verschoor besluit: 'We zijn begin dit jaar echt begonnen. We verkopen nu alleen nog online. Later komen daar fysieke verkooppunten bij. De TravelCheq heeft een vrijstellingsvergunning van De Nederlandsche Bank wat wilt zeggen dat zij elektronisch geld mag uitgeven. Ook heeft TravelCheq haar eigen Stichting Derdengelden TravelCheq, hierdoor weet u dat u een betrouwbaar product koopt en u geld in veilige handen is.

Meer berichten