Ed Grootveld heeft de Nijmeegse Vierdaagse dit keer met succes uitgelopen. (Foto: Privé)
Ed Grootveld heeft de Nijmeegse Vierdaagse dit keer met succes uitgelopen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Ed Trompet haalt ruim € 10.000 op

SLIEDRECHT- Ed Grootveld (bijnaam: Ed Trompet, deze naam dankt hij aan zijn muzikale kwaliteiten) uit Sliedrecht heeft de Nijmeegse Vierdaagse dit keer met succes uitgelopen. Vorig jaar viel hij uit door een blessure. Hij deed zevenendertig keer mee en verwierf vijfendertig speldjes. In 2006 werd de Vierdaagse door de hitte afgelast. Ed heeft dit keer € 10.770 opgehaald voor Peter en Annemarie Dekker in Zuid-Sulawesi. Zij hebben een kliniek gebouwd en van de opbrengst van Eds wandelactiviteit wordt nieuwe apparatuur gekocht.

"Het was perfect weer", vertelt de Sliedrechter. "Ik startte 's morgens om vier uur en kwam tussen 13 en 14 uur 's middags bij de finish aan. Ik heb de Nijmeegse Vierdaagse voor de vijfendertigste keer uitgelopen. Het blijft een bijzonder evenement. Er deden maar liefst zevenenveertig duizend mensen mee. Een geweldige organisatie gaat er aan vooraf. Ik heb vier keer vijftig kilometer gelopen, zonder te stoppen en zonder training. Dat is niet helemaal waar, ik heb één keer dertig kilometer, één keer acht kilometer en twee keer zestien kilometer gewandeld. Ongelofelijk dat ik deze prestatie heb geleverd. Ik wandel puur op wilskracht en doorzettingsvermogen. Mensen moeten zich niet aan mij meten. Ik ben een uitzonderlijk geval", stelt Ed lachend vast. "Natuurlijk had ik ook blaren, maar daar had ik verder weinig last van tijdens het wandelen. Volgend jaar doe ik weer mee. De zondag vooraf aan het wandelevenement werd er een Vierdaagse Mis in de Stevenskerk in Nijmegen georganiseerd. Zeer indrukwekkend. Ik heb na afloop van de dienst met een reclamebord en collectebus bij de kerk gestaan en nog € 92 opgehaald."

Ed heeft de volgende tips voor mensen die de 'Nijmeegse Vierdaagse' op hun bucketlist hebben staan. "Ga in ieder geval trainen en kijk vooral niet naar mijn voorbereiding. Het is niet slim om vooraf niet te trainen. En ongeveer vier weken vooraf aan het evenement kun je Kampferspiritus op je voeten smeren. Dit voorkomt blaarvorming. Als je sokken met een naad draagt, moet je erop letten dat de naad niet op je huid drukt. En ruim van tevoren kijken welke sokken, schoenen en kleding comfortabel zitten."

Ed is zo trots als een pauw op zijn vijfendertigste speldje en ook met de opbrengst voor het goede doel. "Tien duizend euro is een groot bedrag. Dat wordt absoluut goed besteed." Ed wil alle sponsoren hartelijk bedanken. "Zonder jullie steun had dit niet mogelijk geweest." Mochten er mensen zijn die Peter en Annemarie Dekker in Zuid-Sulawesi alsnog financieel willen steunen, kunnen tot 23 augustus 2019 een bedrag overmaken op www.edtrompetloopt.nl 

Meer berichten