Het Summer Festival op de Graanbuurt. (Foto: Janne Boer)
Het Summer Festival op de Graanbuurt. (Foto: Janne Boer) (Foto: Janne Boer)

Summer Festival in Graanbuurt

In de Graanbuurt in Giessenburg vindt zaterdag 24 augustus vanaf 10.00 uur een Summer Festival plaats. Het is alweer de vierde editie van het evenement, dat altijd goed bezocht wordt.

Door Eline Lohman

GIESSENBURG - Alle winkeliers pakken uit met zomerse aanbiedingen, proeverijen, winacties en gezelligheid. Een centrale plaats op het Retro Plein met de classic bikes wordt ingenomen door een aantal bijzondere keukens op wielen. Foodtrucks van gepassioneerde ondernemers die een stoer en dynamisch beeld geven van ter plaatse versbereid streetfood, zoals ambachtelijke friet, poffertjes, boerderij-ijs, speciaalbiertjes, goed gevulde borrelplanken en hamburgers gerookt op een echte 'grote mannen' barbecue. 

"Het leuke aan het Summerfestival is dat er voor iedereen wat te vinden is; poffertje en ijsjes voor de jonge bezoekers en voor de ouders van alles van de barbecue en er zijn diverse hapjes bij en speciaal biertje of lekker wijntje," vertelt Leida Boer, een van de ondernemers op de Graanbuurt die deel uitmaakt van de organisatie van het Summer Festival. "Alles in een relaxte zomerse sfeer, dus telefoon uit en genieten. Ook de winkeliers pakken uit met proeverijen, aanbiedingen en acties."

De Graanbuurt wordt steeds beter bezocht, merkt Leida. "De Giessenburgers weten ons steeds beter te vinden, we hopen dan ook dat ze met het Summer Festival weer een kijkje komen nemen. Zo dicht bij de Graanbuurt te wonen, vinden sommige van onze klanten die verder weg wonen, echt een voordeel van in Giessenburg wonen. We hopen weer op een gezellige toeloop, meestal als we iets organiseren, is het wel lekker druk."

De kleurrijke Bep & To zetten zaterdag het 1-jarig jubileum van de KoolStuff Concept Store luister bij met hun onvolprezen straattheater, waarbij prijzen te winnen zijn. De winkel was van begin af aan een succesvolle toevoeging aan de Graanbuurt waarin maar liefst veertig bedrijven uit het hele land een verkoopruimte huren voor hun vaak originele producten. De Graanbuurt is een avontuur van ontdekken, beleven en inspiratie opdoen. Achter iedere historische gevel vinden bezoekers een rijk aanbod aan snuffelpandjes, zaken en horecavoorzieningen. Hier kun je weg mijmeren in de tijd van weleer, uren shoppen of neerstrijken op een van de terrassen. Maak kennis met de laatste trends op het gebied van mode en alles voor in en om het huis En natuurlijk is de Graanbuurt ook een eldorado voor de vintage-verzamelaar, zoekers naar retro en struiners naar brocante. Meer informatie over de Graanbuurt in Giessenburg is te vinden op de website www.graanbuurt.nl. 

De Graanbuurt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur, parkeren en entree zijn gratis. Meer informatie is te vinden op de website www.graanbuurt.nl.


 

Meer berichten