Een EHBO cursus is heel belangrijk, volgens de vereniging. (Foto's: Privé)
Een EHBO cursus is heel belangrijk, volgens de vereniging. (Foto's: Privé) (Foto: Privé)

EHBO opleiding van start in Griendencollege

Altijd al willen leren wat je moet doen bij een ongeluk? Vanaf dinsdag 10 september begint hier in Sliedrecht de opleiding EHBO. Deze wordt gegeven in het Griendencollege aan de Prof. Kam. Onneslaan 109. In 18 avonden leert men wat te doen, en wat niet te doen, als iemand eerste hulp nodig heeft.

SLIEDRECHT - Je leert om een bewusteloos slachtoffer met ademhaling in de stabiele zijligging te brengen. Je leert reanimeren bij een hartstilstand met gebruik van de Automatische Externe Defibrillator, de AED. Je leert om een botbreuk te herkennen en te ondersteunen, of een kneuzing, of een ontwrichting of een verstuiking. Je leert hoe je om moet gaan als iemand een gif binnen krijgt. En zo kunnen we nog even doorgaan.

En dat het nodig is, blijkt uit de diverse ongevallen die in en om het huis, op het bedrijf en onderweg gebeuren. Naast het verzorgen van EHBO lessen levert de EHBO vereniging ook mensen die bij een evenement "posten". Wij hebben dit jaar al 40 evenementen voorzien van EHBO'ers. Zo staan ze op Koningsdag met een EHBO post, bij braderieën, sportevenementen, filmvoorstellingen, open dagen bij bedrijven, enz. Meestal hebben zij geen "werk" te doen, maar soms is hun assistentie hard nodig.

EHBO doe je niet alleen voor je slachtoffer, maar ook voor jezelf. Stel dat er iets gebeurt, dan kan je in vele situaties een helpende hand bieden. Eén van de belangrijkste onderdelen van je hulpverlening is het geruststellen. Omstanders die niet weten wat ze moeten doen, raken sneller in paniek. Vervolgens doen zij maar wat. En datgene wat er op de televisie gebeurt, is niet altijd juist. Daarom geven wij een opleiding Eerste Hulp. Op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur krijg je les met uitzondering van de schoolvakanties. Aan het einde van de opleiding wordt je kennis geëxamineerd door een medisch docent en een instructeur. Slaag je voor het examen, dan mag je jezelf eerstehulpverlener noemen en krijg je het officiële Oranje Kruis diploma. Nu denk je natuurlijk, 18 avonden, wat kost dat dan? Dat valt best wel mee, want de kosten bedragen slechts € 170,00 pp. Een aantal zorgverzekeraars betaalt zelfs een deel van de kosten terug, misschien zelfs helemaal.

Enthousiast geworden? Bezoek onze website op www.ehbosliedrecht.nl of bel met Martin Bezemer op 0184-421092 of Jopie Visser op 0184-419164 (na 18.00 uur) voor info of om je in te schrijven.

Meer berichten