De start van de actie in Hardinxveld-Giessendam is van 10.00 tot 12.00 uur. (Foto: Privé)
De start van de actie in Hardinxveld-Giessendam is van 10.00 tot 12.00 uur. (Foto: Privé) (Foto: )

Zwerfvuil te lijf in Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam - De Alblasserwaardse Plastic Guerrilla (DPG) gaat op zaterdag 14 september zwerfvuil te lijf in Hardinxveld- Giessendam.

De start van de actie in Hardinxveld-Giessendam is van 10.00 tot 12.00 uur, start aan bij het NS-Station, Stationsstraat 2, parkeren kan bij het station. DPG hoopt dat veel vrijwilligers komen meedoen. Aanmelden is niet nodig. DPG zorgt voor gereedschap, vuilniszakken en drinken. Het is raadzaam zelf handschoenen mee te brengen.

DPG is een initiatief van mensen uit de Alblasserwaard, die iets willen doen tegen zwerfafval in onder andere wegbermen, plantsoenen en natuurgebieden. Sinds de start begin vorig jaar voerden zij samen met andere vrijwilligers al diverse acties uit in onder andere Sliedrecht, Lexmond, Meerkerk, Vianen en Gorinchem.

Het jaar door organiseert het volksinitiatief DPG acties (raids) op plaatsen waar afval wordt gemeld. Het milieu-actieplatform reageert vooral op vragen van mensen uit de regio. De guerrilla is een pop-up-initiatief. Als verontruste mensen afval zien liggen in de openbare ruimte, dan graag een tip aan de guerrilla; op de site van DPG kun je troep aanmelden. De Plastic Guerrilla juicht iedere steun, ongeacht uit welke hoek of partij die komt, toe.

Meer berichten