Zaterdag 17 augustus werd de honderdste emmer met grond gestort bij Chemours. (Foto: pr)
Zaterdag 17 augustus werd de honderdste emmer met grond gestort bij Chemours. (Foto: pr)

Emmer-actie voor Chemours trekt aandacht Kamerleden

Sliedrecht - De door de PvdA-Sliedrecht georganiseerde wekelijkse actie 'Retour Afzender' heeft de aandacht getrokken van Den Haag. De weg naar 'nul-uit-de-pijp' is nog lang, maar komende vrijdagmiddag 23 augustus brengt een delegatie van de PvdA Tweede Kamer fractie en van de Provinciale Staten een werkbezoek aan Dupont/Chemours in Dordrecht. Verwacht worden o.a. PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk, alsmede de PvdA Provinciale Staten leden Anne Koning, Willem Minderhout, Leo Bruijn en Evelyn Hijink.

Daarbij zijn uiteraard ook een aantal PvdA leden uit Sliedrecht aanwezig, waaronder Gökhan Torun en Joop Keesmaat, die de afgelopen weken al uitgebreid contact hebben gehad met hun Haagse partijgenoten.
Vanwege zijn vakantie is fractievoorzitter Anton van Rees verhinderd.

Tijdens dat werkbezoek is er vanaf 13.30 tot 14.30 uur ook een bespreking gepland met de directie van Dupont/Chemours over de voortgang en snelheid tot het terugdringen van de uitstoot GenX en PFOA, waaronder snelle plaatsing van extra koolstofbed-filters, die – volgens Chemours – 99 procent van de uitstoot zouden kunnen 'afvangen'.

Daarmee is echter nog geen begin gemaakt en ook dat zal uiteraard ter sprake komen.

De 'emmertjes-actie' van de PvdA Sliedrecht gaat ook gewoon door en een dag na het werkbezoek. Op zaterdag 24 augustus gaat een groep verontruste en verontwaardigde Sliedrechters voor de vijftiende keer op pad met evenzoveel emmers vervuilde Sliedrechtse grond. Daarmee blijven ze wekelijks de nodige aandacht vestigen op het probleem van de giftige uitstoot en onderstrepen, dat snelheid om oplossingen te vinden en te installeren absoluut noodzakelijk is.

Het vertrek is - zoals altijd - om 10.00 uur vanaf Station Sliedrecht-West en alle inwoners van Sliedrecht en andere 'geïnfecteerde' Drechtsteden zijn weer van harte welkom om aan dit wekelijkse marathon protest deel te nemen.

Meer berichten