Er kan van alles bekeken worden over schaatsen. (Foto: Privé)
Er kan van alles bekeken worden over schaatsen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Open Monumentendag gevierd bij ijsclub

Op zaterdag 14 september wordt in Hardinxveld Giessendam van 10.00 – 16.00 de Open Monumentendag gevierd in het Clubgebouw van de IJsclub aan de Parallelweg.

HARDINXVELD0-GIESSENDAM - Het thema is "Plekken van Plezier" en wie herinnert zich niet het schaatsplezier, toen de winters nog koud waren er volop geschaatst kon worden. Tijdens de Open Monumentendag zijn er foto's te zien, schaatsen en wintermaterialen van vroeger te zien, muziek te horen en met elkaar herinneringen op te halen.

Uitgebreid is er te zien hoe men vroeger schaatste en trainde voor wedstrijden die op de baan van de ijsclub werden gehouden. De Zuid Hollandse kampioenschappen korte baan werd er gehouden!!! Het clubgebouw werd in gezamenlijke inspanning met Vriendenschaar en OKK gebouwd en alle drie de clubs maakten gebruik van het gebouw. Het werd "ons clubgebouw" genoemd. Er zijn zelfs foto's van de bouw uit de jaren 50 te zien.

Voor de ijsbaan werd aangelegd werd er alleen op de Giessen geschaatst, ook daar zijn foto's van te zien. De geschiedenis van het schaatsen in Hardinxveld is er te zien en te lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan het schaatsen in het algemeen. De heer M. v.d. Bout heeft een boek geschreven over de "tocht der tochten"; de Elfstedentocht, dat is in te kijken en te koop tijdens de tentoonstelling.

Meer berichten