Er is van alles te doen in de bieb. (Foto: Privé)
Er is van alles te doen in de bieb. (Foto: Privé)

Van alles te doen in bibliotheek Hardinxveld-Giessendam

Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam organiseert elke maand de leukste en leerzaamste activiteiten voor jong en oud. Zo ook in september.

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Volwassen ontdekken alles over het werk van Slachtofferhulp Nederland bij Koffie met… Hannie de Bruin. Kinderen van 6 t/m 12 jaar duiken letterlijk en figuurlijk in de wereld van uilen tijdens de workshop Braakballen uitpluizen. Kijk voor meer informatie, aanmelden en de volledige agenda op debibliotheekaanzet.nl. Op dinsdag 17 september staat Koffie met… weer op de agenda. Deze gezellige en informatieve ochtend met elke keer een ander thema staat deze week in het teken van Slachtofferhulp Nederland.

De organisatie zorgt voor emotionele opvang en juridische hulp bij misdrijven zoals beroving, stalking en huiselijk geweld. Hannie de Bruin vertelt van 14.30 tot 15.30 vol enthousiasme over haar bijzondere werk. Een uil eet onder andere muizen met huid en haar op! Maar een uilenmaag kan de botjes en haren niet goed verteren. Daarom spuugt hij deze als een braakbal weer uit. Op woensdag 18 september ontdekken kinderen van 6 t/m 12 jaar samen met Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard hoe zo'n braakbal eruit ziet. En wat je tegenkomt als je 'm uit elkaar haalt. Spannend! De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur en meedoen is gratis. Wel even aanmelden via de website.

Meer berichten