Gratis informatiedag over elektrische fietsen

Sliedrecht - Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt samen met de gemeente Sliedrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden op donderdag 19 september een Elektrische Fiets Informatiedag. In de ochtend is er een theorieles. De middag bestaat uit een praktijkles. De locatie is: Korfbalvereniging Merwede, Thorbeckelaan 104 in Sliedrecht. Tijdens de informatiedag, van 10.00 tot 15.00 uur, wordt gezorgd voor koffie en een lunch. Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en informatie aan te rijken over het fietsen met een elektrische fiets.

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Ook wordt er informatie gegeven over waar op te letten bij het kopen van een e-bike. Onder begeleiding van medewerkers van VVN kan op een parcours worden geoefend. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken.
De Elektrische Fiets Informatiedag is gratis, aanmelden kan tot 16 september. Deelnemers komen met de eigen fiets of e-bike naar de informatiedag en zijn in het bezit van een WA-verzekering.

Aanmelden bij mw. L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland via werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via 0184 685 317. Na aanmelding volgt een bevestigingsbrief.

Meer berichten