Het A team bestaande uit Marijn den Hartog, William Gijsen (op foto links), Jorik Klein (rechts) en Adrian Mensing. (Foto: Schaakvereniging Sliedrecht)
Het A team bestaande uit Marijn den Hartog, William Gijsen (op foto links), Jorik Klein (rechts) en Adrian Mensing. (Foto: Schaakvereniging Sliedrecht) (Foto: Schaakvereniging Sliedrecht)

Sliedrechts A team schaakt zich naar de top

ROTTERDAM – Na de fantastische prestatie van het afgelopen jaar, waar het A team van Sliedrecht uiteindelijk derde werd, speelt ditzelfde team dit jaar opnieuw mee. Op de eerste van 4 speeldagen wist het team (bestaande uit Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing beide wedstrijden te winnen en op die manier gelijk in de top mee te draaien.

In de ochtendronde werd geschaakt tegen het team van Stormpionnen uit Leiden. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij William en Adrian uiteindelijk wisten te winnen. De remise van Jorik was voldoende om de overwinning binnen te slepen. Een 2,5-1,5 overwinning dus.

In de tweede ronde speelde het team van Sliedrecht tegen Leiderdorp. Een gevaarlijke tegenstander en gedurende de wedstrijd leek het er niet op dat Sliedrecht deze punten ging binnenhalen. Ook hier werd de partij in de laatste minuten beslist. Terwijl William en Marijn wisten te winnen, onstond er op het bord bij Adrian een knotsgekke stelling. Dat Adrian uiteindelijk nog remise wist binnen te halen was onverwacht, maar gebeurde wel. Opnieuw dus een 2,5-1,5 overwinning.

Met deze uitslagen staat het team dus in de top. Maar er zijn nog 3 speeldagen, de finish is nog ver. De eerste stap is gezet voor een mooi eindresultaat!

Ons A team speelt natuurlijk alleen niet meer mee met de jeugd op onze eigen speelavonden, maar spelen mee in de top van de senioren. De toekomstige toppers bij de jeugd begonnen afgelopen dagen aan hun interne competitie.

4 ronden schaken en toen aan het eind van de avond alle partijen gespeeld waren, bleek dat Sven en Vincent Langstraat het meer dan uitstekend hadden gedaan. Sven staat nog op een 100% score, hij won al zijn partijen, terwijl Vincent slechts een halfje achterbleef door 1 keer remise toe te staan.

Want Sven en Vincent mogen dan wel de eerste slag gewonnen hebben, een aantal spelers zit er kort op. Neem bijvoorbeeld Barend van Dieren, met 3 punten doet hij nog goed mee. Slechts 1 keer verloor hij en dat was van mede-achtervolger Sharujan Ratnam. Die kende ook een uitstekende start samen met Jelle Peursem (die o.a. won van zijn broer Karel) Willem Theunisse, Julian van Dieen en Daniel van Leeuwen.

Volgende week begint voor de jeugd van Sliedrecht de reguliere competitie

Meer berichten