Teamfoto 2019-2020. (Foto: Jan Wim van Genderen)
Teamfoto 2019-2020. (Foto: Jan Wim van Genderen) (Foto: Jan Wim van Genderen)

Matige start voor River Trotters dames 1

Hardinxveld-Giessenburg - Zaterdag 14 september stond voor de BM van Houwelingen dames de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer tegen het studententeam Punch uit Delft.

De wedstrijd werd gestart met Karin, Marion, Joëlla, Danielle en Esmey. Om eens te kijken wat de andere meiden in huis hadden starten coach Jaap van Gelder en Rudy Vendelbosch met een full court verdediging. Al snel weten de dames uit Hardinxveld op 8-0 voorsprong te komen. Maar vervolgens weet ook Punch de basket te vinden en gaat het al vrij snel gelijk op.

Al snel werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Vanaf het tweede kwart wilde de bal er niet in en kregen wij de dames van Punch niet gestopt waardoor Punch op een voorsprong de rust in ging. 28-32 in het voordeel van Punch.
Na de rust bleven we de full court press aanhouden zodat we steels konden pakken en gemakkelijk konden scoren. Maar door de lengte van de dames van Punch konden hun gemakkelijk scoren.
Het vierde kwart was erop of eronder aangezien we met een achterstand het 4de kwart ingingen. Helaas het is niet gelukt om de voorsprong weer te pakken en er is verloren met 46-66.

Aankomende zaterdag spelen wij onze eerste uitwedstrijd tegen Lokomotief in Rijswijk. Wij moeten daar wel wat rechtzetten al willen wij meedraaien met het kampioenschap.

Meer berichten